Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει

Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει

Έχουν περάσει 6 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο. Αναλογίζομαι τι μπορεί να σημαίνει “Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει”, σε ποιον ακριβώς πρίγκιπα αναφέρεται και –κυρίως– πώς αυτή η φράση προκύπτει ως πρώτη πρόταση του Google. Ναρκωτικά;

Θα προσπαθήσω να συγκροτήσω το αποχαυνωμένο από την πασχαλινή κραιπάλη μυαλό μου και να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.

Ερώτημα Νο 1: ποιος είναι ο πρίγκιπας;
Ερώτημα Νο 2: πώς λερώνει;

Πιθανές απαντήσεις για τον πρίγκιπα είναι: α) ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, β) ο Μικρός Πρίγκιπας και γ) ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο που ονειρεύονται όλες οι γυναίκες (τον πρίγκιπα, όχι το άλογο). Με βάση αυτές, θα επιχειρήσω να βρω μιαν άκρη στο όλο ζήτημα.

Πιθανότητα 1

Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει

Το “Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει” αναφέρεται στον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ο 31χρονος William Arthur Philip Louis, όπως είναι το πραγματικό του όνομα-σιδηρόδρομος, έπινε το πατροπαράδοτο τσάι με τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Σε μια ανύποπτη στιγμή κι ενώ οι δύο γαλαζοαίματοι σχολίαζαν την καλή πορεία της Λίβερπουλ, το σκυλί της οικογένειας, ο Lupo, όρμησε τρέχοντας κατά πάνω τους. Φαινόταν αλαφιασμένος. Μια από τις διαολεμένες βρωμόγατες του Μπάγκινγκχαμ Πάλας τον είχε πάρει στο κυνήγι.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αιφνιδιάστηκε και του έπεσε το φλιτζάνι από το χέρι, λερώνοντας το υπερσπάνιο, φτιαγμένο από τρίχες μαμούθ χαλί της σάλας.

Πιθανότητα 2

Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει

Το “Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει” αναφέρεται στον Μικρό Πρίγκιπα. Ο Μικρός Πρίγκιπας βαρέθηκε να κωλοβαράει αλύπητα κάνοντας βόλτες στο διάστημα και συνομιλώντας με λουλούδια και αλεπούδες και αποφάσισε να σοβαρευτεί και να παραγγείλει από fast food. “Ας θυμηθώ τι έτρωγα όταν ήμουν στη Γη”, σκέφτηκε.

Άμαθος καθώς ήταν, πίεσε πολύ το hamburger με αποτέλεσμα να πασαλειφθεί η υπέροχη πριγκιπική στολή του με κέτσαπ. “Ω μαλάκα” μονολόγησε –ήταν μια από τις φράσεις που έμαθε κατά τον ένα χρόνο που έμεινε στον πλανήτη μας και είναι ηλίου φαεινότερον ότι πέρασε από την Ελλάδα μας– την ίδια στιγμή που το τριαντάφυλλό του είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια.

Πιθανότητα 3

Prince on a white horse

Το “Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει” αναφέρεται στον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο. Ναι, ναι, αυτόν που περιμένουν όλες οι γυναίκες να έρθει σαν θαύμα, να τις ανεβάσει στο ζωντανό και να τις πάρει μακριά από τη φυλακή όπου ζουν (πολυκατοικία).

Που λες, αυτός ο σπουδαίος πρίγκιπας-ιππότης δεν ξέρει καλά τα κατατόπια των πόλεων. Έχει μεγαλώσει σε εξοχές, σε δάση και ρυάκια και λιβάδια και ποτάμια, οπότε μη σου φαίνεται παράξενο που έμπαινε από μαγαζί σε μαγαζί με τις λασπωμένες μπότες του, ζητώντας να μάθει πληροφορίες για τη Σούλα Καρατσομπάνογλου. “Πού είναι η Σούλα Καρατσομπάνογλου; Έχω σκοπό να την πάρω μαζί μου στο παλάτι”. “Σας παρακαλώ κύριε, μην μπαίνετε πιο μέσα, έχετε κάνει χάλια το πάτωμα”. “ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ;;;” –και *χραπ*, του έκοψε το κεφάλι, λερώνοντας ακόμα περισσότερο το πάτωμα. Ίου.

…και η πραγματικότητα

Το παραληρηματικό μέρος του άρθρου θα τελειώσει κάπου εδώ, αφού με βαρέθηκα ακόμα κι εγώ. Έφτασε η ώρα να μάθουμε πού αναφέρεται η συγκεκριμένη γοογλο-αναζήτηση: Το “Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει” είναι μια όπερα, ανίδεοι! Όπερα του Νίκου Κυπουργού, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και μάλιστα μια όπερα για μικρούς και μεγάλους.

Και του χρόνου με υγεία.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...