Home / THINKDROPS / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / VIDEO GAMES / 6 ακόμα κλισέ. The Gaming Edition.

6 ακόμα κλισέ. The Gaming Edition.

Ήρθε η ώρα για το επόμενο άρθρο της σειράς με τα μεγαλύτερα κλισέ που συναντάμε στα video games.

1) Όλοι οι εχθροί ρίχνουν αντικείμενα

Και όταν λέω όλοι, το εννοώ. Το να κουβαλάνε οι ληστές και οι φρουροί αντικείμενα το βρίσκω απόλυτα λογικό. Το περίεργο είναι αλλού.  Λύκοι, αρκούδες, ψάρια, ελάφια και μεταλλαγμένες σαύρες κουβαλάνε για κάποιον ανεξήγητο λόγο σπαθιά, χρυσό, κλειδιά και πανοπλίες μεγαλύτερες από το σώμα τους. Το πώς ακριβώς ένα κοτόπουλο μπορεί να κρύβει ένα long-sword δε θα το καταλάβω ποτέ.

2) Η αρχιτεκτονική των κτιρίων δε βγάζει νόημα

Ο δρόμος για την κουζίνα

Ο δρόμος για την κουζίνα

Θες να πας από την κύρια είσοδο του παλατιού στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατέβεις στο μπουντρούμι για να τραβήξεις ένα μοχλό, να σπρώξεις ένα κουτί για να ενεργοποιήσεις ένα μηχανισμό και μετά να κάνεις αναρρίχηση σε έναν τοίχο, την ώρα που ενεργοποιούνται διάφορες θανατηφόρες παγίδες.

Δε θέλω καν να φανταστώ πώς βρίσκεις την τουαλέτα εκεί πέρα.

 

3) Οι ήρωες κολλάνε στα πιο χαζά πράγματα

Μπορεί να είσαι 1.85, γυμνασμένος, να κουβαλάς ένα τεράστιο σπαθί και να σκοτώνεις δαίμονες και τέρατα της κολάσεως, αλλά δεν μπορείς να περάσεις έναν ξύλινο φράχτη ή ένα τραπέζι που σου κλείνει στρατηγικά το δρόμο. Και, προς Θεού, αν υπάρχει κάποιο βιβλίο στο τραπέζι σου ή κάποιο άλλο απροσπέλαστο εμπόδιο που σε εμποδίζει από το να κάτσεις.

4) Οι μάχες μέχρι θανάτου

Δεν είναι και τόσο μέχρι θανάτου, αλλά τις περισσότερες φορές συμβιβάζονται και με το πόσο ξύλο χωράει σε 1 ή 2 λεπτά και στη συνέχεια οι 2 πολεμιστές φεύγουν με όλα τους τα μέλη άθικτα από το ρινγκ, για να πιουν μπύρες χωρίς αλκοόλ (δεν παίζουμε με αυτά). Κανονικά, το παιχνίδι θα έπρεπε να λέγεται Mortal-Or -Until-The-Time-Runs-Out Kombat.

skyrim logic

5) Το βάρος

Έχεις φτάσει το μέγιστο όριο βάρους που μπορείς να κουβαλήσεις και δεν μπορείς να κουνηθείς; Άνοιξε το γεμάτο όπλα, πανοπλίες, πέτρες, αμόνια, ασπίδες και βιβλία inventory σου και βγάλε από μέσα ένα ματσάκι χόρτα. Και τώρα μπορείς να αρχίσεις πάλι να τρέχεις δεξιά και αριστερά  ανάλαφρος σαν πούπουλο.

6) Στην αρχή κάθε παιχνιδιού χάνεις όλα σου τα όπλα

Πάντα μου έκανε εντύπωση το πόσο χαζό είναι αυτό το κλισέ. Ξεκινάει το παιχνίδι και βλέπεις τον χαρακτήρα σου να φοράει μια πανοπλία φτιαγμένη από οστά δράκων, κουβαλάει το θρυλικό σπαθί του Αρθούρου και μοιάζει ανίκητος. Και τότε τσουυυυπ! Πανοπλίες, σπαθιά και ό,τι άλλο χρήσιμο κουβαλούσε, κάπως, κάπου χάνεται κι εσύ μένεις με ένα κλαδί και μια υφασμάτινη πανοπλία. Και μετά, σου λέει, είσαι ο εκλεκτός που θα σώσει την χώρα.

Κάπου εδώ τελειώνει και το δεύτερο μέρος του αφιερώματος για τα κλισέ που συναντάμε στα video games. Αν ψάχνεις το πρώτο μέρος, μπορείς να το βρεις εδώ!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Δείτε πόσο άλλαξαν τα γραφικά στα video games τα τελευταία 15 χρόνια!

Σαν gamers θεωρούμε την πρόοδο των γραφικών στα παιχνίδια τόσο δεδομένη, που ξεχνάμε πώς ήταν κάποτε τα video games. Δείτε ...