Home / THINKDROPS / EDITORIAL / The Drama Kings

The Drama Kings

Το ήξερες ότι υπάρχουν και αυτοί;

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει τον όρο drama queen. Λίγο-πολύ, ξέρουμε τι σημαίνει: είναι εκείνη που δραματοποιεί την κατάστασή της σε τόσο εκνευριστικό βαθμό, που θέλεις να της ρίξεις μια σφαλιάρα και να ουρλιάξεις ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΣΚΑΑΑΣΕ ΠΙΑ!». Είναι εκείνη, που επειδή το τεκνό της παρέας την αποχαιρέτησε με «καληνύχτα Μαράκι» και όχι «καληνύχτα Μαράκι μου», μπορεί να βάλει τα κλάματα, να γράφει ένα μήνα στο Twitter μόνο γι’ αυτό και να ποστάρει καψουροτράγουδα στο Facebook μέχρι ο ίδιος ο Zuckerberg να της στείλει μήνυμα στο Inbox και να την παρακαλέσει να σταματήσει.

Γιατί; Γιατί θέλει να μάθουν όλοι τον «πόνο» της, να της πουν «τσώπα τσώπα» και να την νταχτιρντίσουν.

Όμως, ποιος είπε ότι αυτά τα κάνουν μόνο οι γυναίκες; Δυστυχώς, το έχω διαπιστώσει και το δηλώνω πως –ναι– τη σήμερον ημέρα κάποιοι άντρες είναι περισσότερο μελοδραματικοί κι από τις drama queens… Κάτι που τους κάνει drama kings!

Οι περιγραφές που ακούω από οικεία και φιλικά πρόσωπα, χαρακτηριστικές:

(μετά από μόλις μια εβδομάδα νταραβερίσματος) «Έκλαιγε με αναφιλητά κι επέμενε πως δεν αντέχει χωρίς εμένα και πως είμαι η γυναίκα της ζωής του και τέτοια…»

«Με πήρε τηλέφωνο 38 συνεχόμενες φορές κι όταν αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να το σηκώσω, μου έστειλε μήνυμα στο Facebook παρακαλώντας να του απαντήσω και έγραφε κάτι ‘γιατί μου συμπεριφέρεσαι έτσι, εγώ σ’ αγαπάω όσο τίποτα, θα πα’ να πέσω να πνιγώ και θα το ‘χεις κρίμα στο λαιμό σου’»

«Για ένα καφέ πήγαμε και μου έχει γίνει κολλιτσίδα, δεν αντέχεται, ζηλεύει επειδή κάνω retweet σε άλλους στο Twitter, είναι τρελός σου λέω… μου κάνει σκηνές ζηλοτυπίας επειδή απλά πήγαμε για καφέ, ούτε καν φιληθήκαμε ποτέ».

Drama KingsΚαι βέβαια, στο τέλος κάθε περίπτωσης, ο «μεσιέ» γίνεται ο Κύριος Καημένος που έπεσε θύμα της γυναίκας-αράχνης: «Όλες ίδιες είστε» και «εγώ σε αγάπησα παράφορα» και «δε μου φέρθηκες εντάξει» και «με εκμεταλλεύτηκες για το κορμί μου» και— ω θεοί, πυροβολήστε τον να γλιτώσουμε από την αβάσταχτη κλάψα.

Ευτυχώς, έχω φίλες που μου λένε τα προσωπικά τους. Έτσι μπορώ να έχω μια σφαιρικότερη αντίληψη για το πώς συμπεριφερόμαστε κι εμείς. Τα σερνικά. Αν κρίνω από τα παραπάνω –που είναι όλα αληθινές ιστορίες που μου έχουν διηγηθεί– τότε μάλλον καλά κάνουν κάποιες φορές και μας κατηγορούν (“κάποιες” λέω, μην παίρνετε θάρρος εσείς).

Και αναρωτιέμαι: συνειδητοποιούμε πόσο ξεφτίλα είναι όλο αυτό;

Κάποτε ο άντρας ήταν το στήριγμα μιας γυναίκας. Εκείνος που ενέπνεε σιγουριά, ασφάλεια και προστασία. Και σήμερα τι γίνεται; Σήμερα… Εντάξει, δε λέω, όλοι είμαστε από λίγο έως πολύ ανισόρροποι. Το να συμπεριφέρεσαι, όμως, σαν γυναίκα με ορμονικές διαταραχές που κλαίει κι οδύρεται στο απλό φύσημα του ανέμου, ε, εντάξει. Είναι too much.

Μπορεί να χρησιμοποιείς σαν «επιχείρημα» το ότι οι γυναίκες έχουν γίνει πιο δυναμικές, πιο σκληρές και πιο ατίθασες, αλλά αυτό είναι απλά μια ιστοριούλα για να πείθεις τον εαυτό σου και μόνο. Φυσικά κι έγιναν πιο δυναμικές οι γυναίκες, γιατί έτσι έπρεπε. Σε μια κοινωνία που έχει όλο και περισσότερες απαιτήσεις από όλους μας, πρέπει να γίνουμε πιο δυναμικοί, πιο ανεξάρτητοι και να πατάμε καλά στα πόδια μας. Πολλές γυναίκες το έχουν καταφέρει και καλά θα κάνουμε να τις θαυμάζουμε.

Το ότι εσύ, όμως, δεν μπόρεσες να προσαρμοστείς σε αυτή την πραγματικότητα, είναι δικό σου λάθος.

Κακό δεν είναι να κλάψεις για μια γυναίκα που αγαπάς. Κακό είναι να γίνεσαι ο Βασιλιάς του Δράματος.

Γι’ αυτό σύνελθε και σταμάτα να μας κάνεις ρεζίλι! Μάρθα Βούρτση!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ένα αντίο στον Μηνά

Κάθε φορά που σιγοτραγουδάμε το “Αναστασία” είτε αυθόρμητα είτε για να κάνουμε πλάκα σε κάποιον δικό μας, δεν θυμόμαστε πως ...