Home / THINKDROPS / CINEMA / Σε τρία καρέ: Μάιος [pt. 3]

Σε τρία καρέ: Μάιος [pt. 3]

Αυτή την εβδομάδα τα πράγματα θα κυλήσουν κάπως σχετικά… Ταινίες από σχετικά ανεξάρτητους filmmakers, ή σχετικά νέους στο προσκήνιο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να γνωρίσεις.

Με το Joe ο σκηνοθέτης David Gordon Green γυρίζει σελίδα από τις κωμωδίες που τον καθιέρωσαν, ενώ το Out of the Furnace του Scott Cooper εξιστορεί μια υπόθεση εκδίκησης με πολύ αξιοπρόσεκτο cast. Τέλος ο Johnny Knoxville επιστρέφει σε μια μεγάλου μήκους παραγωγή για να κάνει τι άλλο, αυτό που ξέρει καλύτερα… Να γίνει ανεπανάληπτα ρεζίλι!

Joe

Figurehead_2014-05C_A

Ο νεαρός Gary (Tye Sheridan) προσπαθεί να περάσει την εφηβική / οικογενειακή του κρίση, μέσα από την φιλία του με έναν πρώην κατάδικο, τον Joe (Nicolas Cage).

Η ταινία βάζει τα δυνατά της για να σου ρίξει την ψυχολογία, όχι με τρόπους που προσπάθησε κάποτε ο Aronofsky, αλλά με μια παρέλαση προβληματικών low life χαρακτήρων, που απλά ανατριχιάζεις με τον ρεαλισμό τους.

Πρωτεργάτης της μιζέριας αυτής ο πατέρας του κεντρικού ήρωα, Wade, όπου η ερμηνεία του Gary Poulter που τον υποδύεται, είναι μάλλον το πιο δυνατό της σημείο.

Δες το, αλλά με τη δισκογραφία των Prodigy ανά χείρας, για emotional back up…

Out of the Furnace

Figurehead_2014-05C_B

Ανήμπορος να βρει βοήθεια στο πρόσωπο του νόμου για την εξαφάνιση του αδελφού του Rodney (Casey Affleck), ο Russell Baze (Christian Bale) θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης μόνος του.

Το στιλάκι του Scott Cooper παραμένει αναλλοίωτο στηn τρίτη του μεγάλη παραγωγή, διατηρώντας τους ήπιους ρυθμούς αφήγησης, και το βάρος στις ικανότητες των ηθοποιών του.

Κι ενώ ο Bale είναι το πρώτο όνομα, Affleck και Harrelson τον επισκιάζουν με την ένταση των χαρακτήρων που υποδύονται σε μια καθαρή ιστορία εκδίκησης, που ΟΚ, έχουμε δει και καλύτερες.

Εντυπωσιάσου με σκηνοθετική ικανότητα και καλές ερμηνείες, και άσε την υπόθεση να σε εντυπωσιάσει σε κάποια άλλη ταινία.

Jackass Presents: Bad Grandpa

Figurehead_2014-05C_C

Ένας παππούς (Johnny Knoxville), τη στιγμή που η κόρη του μπαίνει ξανά φυλακή, πρέπει να πάει τον εγγονό του (Jackson Nicoll) στον πατέρα του.

Αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Johnny Knoxville, σταμάτα τώρα να διαβάζεις, και πήγαινε στον επίλογο. Αν πάλι ξέρεις, ξέρεις και τι σε περιμένει σε μια από τις ταινίες του.

Εφηβικό, ανώριμο χιούμορ, που δεν μπορείς να αντισταθείς, τη στιγμή μάλιστα που κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ξέρει ότι παίζει σε ταινία. Ο Johnny Knoxville παίρνει αθώους ανυποψίαστους κομπάρσους και τους αλλάζει κυριολεκτικά τα φώτα, και τώρα με τη βοήθεια του μικρού Nicoll.

Την επόμενη φορά που θα βγει με τις φίλες της, ξέρεις τι θα βάλεις να δεις. Αν πάλι συμφωνήσει να το δείτε μαζί, παντρέψου την!

Σκηνοθέτες από τα φεστιβάλ του Sundance, ή από την τηλεόραση, ή απλά σχετικά πρωτοεμφανιζόμενοι, έχουν πολλά να επιδείξουν, γι’ αυτό έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

Την επόμενη Τρίτη, στα Τρία Καρέ… Είπαμε, την επόμενη Τρίτη, μην βιάζεσαι. Υπομονή μέχρι τότε, και keep watching!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Μαθήματα Κινηματογράφου με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Eντατικός Τρίμηνος Κύκλος | Μάρτιος – Μάιος 2020 Τα μαθήματα κινηματογράφου είναι ακριβά; Απαιτούνται πολλά χρόνια σπουδών; Είναι μόνο θεωρητικά; Απαιτούν ...