Home / THINKDROPS / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / blank 8: 8 κομμάτια για σόλο βιολοντσέλο του J. S. Bach στο BETON7

blank 8: 8 κομμάτια για σόλο βιολοντσέλο του J. S. Bach στο BETON7

8 κομμάτια για σόλο βιολοντσέλο του Johann Sebastian Bach από τον Μιχάλη Χόιπελ ντυμένα με κίνηση από την Αγγελική Tρομπούκη στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7

8 κομμάτια για σόλο βιολοντσέλο του Johann Sebastian Bach αποτελούν 8 λευκούς καμβάδες πάνω στους οποίους οι δυο καλλιτέχνες δημιουργούν εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ τους και τη σχέση μεταξύ των τεχνών που εκπροσωπούν. Η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτής της μουσικής, που υπάρχει ήδη για 300 χρόνια, και του κινητικού αυτοσχεδιασμού, που δημιουργείται επί σκηνής, οδηγεί ξανά και ξανά σε άγνωστα μονοπάτια. Η κίνηση δεν βασίζεται απλά στην μουσική, αλλά και την επηρεάζει άμεσα αποκαλύπτοντας κάθε φορά μια νέα, μοναδική, ελεύθερη και ουσιαστικά αυτοσχεδιαστική ερμηνεία.

Αγγελική ΤρομπούκηH Αγγελική Τρομπούκη σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης απ’ όπου αποφοίτησε το 2009 με ”Άριστα”, επίσης ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργασθεί με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στο χώρο του χορού ( Κωνσταντίνος Ρήγος ”Οκτάνα”, Σοφία Σπυράτου, Ηellenic Dance Company, Kunst-stoff, Linga dance company, RootlessRoot). Στο θέατρο έχει εργασθεί, κυριώς στο αρχαίο δράμα (Όρνιθες – Σωτήρης Χατζάκης, Λυσιστράτη – Γιάννης Κακλέας, Τραχίνιες – Θωμάς Μοσχόπουλος). Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες στο Εθνικό θέατρο, με τον Γιάννη Κακλέα, για το ανέβασμα των Βατράχων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης τα τελευταία χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό σε ενήλικες και σε παιδιά.

Ο Μιχάλης Χόιπελ είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς. Έχει μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και πυκνή δραστηριότητα, τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και ως σολίστ, συμπράττοντας με σημαντικές ορχήστρες και μαέστρους. Έχει σήμερα ως ορμητήριο το Αμβούργο, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές μετά την απόκτηση του διπλώματος του στο Πανεπιστήμιο Μουσικης και Θεάτρου του Ανοβέρου. Διεθνούς φήμης καθηγητές όπως οι Arto Noras, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, David Geringas, Bernard Greenhouse και Tilmann Wick βοήθησαν να διαμορφώσει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα. Εμφανίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση και του ιδρύματος Alfred Toepfer. Παίζει σε ένα βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecchler στην Ρώμη.

INFO

blank 8
Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Μαΐου 2014
Ώρα: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος, 8€ Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων
Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-7512625

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Comicdom CON Athens 2021 | 10, 11 & 12 Σεπτεμβρίου

Comicdom CON Athens 2021 | 10, 11 & 12 Σεπτεμβρίου

15η χρονιά για τη μεγάλη γιορτή των comics! Τo Comicdom CΟΝ Athens, το πρώτο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά ...