Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Ρίξε τα ταρώ

Ρίξε τα ταρώ

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να πας στην χαρτορίχτρα για να σου πει την τύχη σου; Πιστεύεις, όντως, πως μια τράπουλα μπορεί να σου διηγηθεί μελλοντικά γεγονότα που αφορούν τον εαυτό σου και τους γύρω σου; Όπως λέει και το τραγούδι, “ρίξε τσιγγάνα τα χαρτιά σου”

Ρε, είσαι με τα καλά σου;  Φαντάζομαι όλους τους ανθρώπους εκείνους, που πήγαν και έδωσαν τα λεφτά τους (νομίζω σε μια εκπομπή του Θεοδωράκη το αντίτιμο ήταν 50€) για να τους πει μια τύπισσα ντυμένη λατέρνα από κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής το μέλλον τους, χρησιμοποιώντας μια τράπουλα με φιγούρες από τον 15o αιώνα. Άσε μας κουκλίτσα μου. Αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση να μπορούσε να πει το μέλλον, διαβάζοντας κάρτες, τότε θα έπαιζε στοίχημα το γκολ του Sergio Ramos στον τελικό του Champions League και θα οδηγούσε Ferrari.

Γι’ αυτούς που θα πουν, “καλά, δεν είναι λογική αυτή, μπορεί όντως να ξέρει το μέλλον, απλώς να μην ξέρει λεπτομέρειες”. ΟΚ, να το εξετάσουμε. Μπαίνεις μέσα στο τροχόσπιτο, σπίτι ή οπουδήποτε τελοσπάντων εδρεύει η μάντισσα και κάθεσαι συνήθως σε ένα δωμάτιο στολισμένο με μωβ κουρτίνες, τραπεζομάντιλα με φεγγάρια και μαλακίες (ψευτο-marketing). Ωραία; Ωραία…

Ξεκινάει με μερικές ερωτήσεις για να καταλάβει τη φάση σου: “έχεις αδέρφια; είσαι παντρεμένη;”. Ακόμα και αν δε σε ρωτήσει, θα προσπαθήσει να σε εντυπωσιάσει προσπαθώντας να μαντέψει το ονομά σου. Στην περίπτωση που το πετύχει, σε έχει βάλει σε υποψίες πως λέει την αλήθεια, από τα αποδυτήρια κιόλας. Εάν όχι, θα σου πει, “βλέπω μια Μαρία”, και βάζεις εσύ το κεφάλι σου να ψάξεις μια Μαρία, και της λες: “ξέρω μια Μαρία, δουλεύει μαζί μου”.

Συνεχίζει, λοιπόν, και προσπαθεί να σε ψαρώσει με γενικόλογα. Φτάνει στο σημείο να σου πει το μέλλον και ενώ η φαντασία της οργιάζει, εσύ έχεις μπει σε ένα τριπάκι και σκέφτεσαι “ρε μπας και λέει αλήθεια;”. Σου πετάει λοιπόν πληροφορίες, τόσο γενικές ώστε να ταιριάξουν με τη συγκεκριμένη κατάσταση που μπορεί να βιώνεις, π.χ.: βγαίνει η κάρτα του θανάτου και σου λέει ” βλέπω θάνατο, κάποιος στην ζωή σου (μπορεί να είσαι και εσύ) μάλλον θα πεθάνει”. Πριν πας στην χαρτορίχτρα, είχες κάνει εξετάσεις για το έντερο και περίμενες τα αποτελέσματα. Το μυαλό σου μπαίνει σε σκέψεις και για να μάθεις πιο πολλά, της το εκμυστηρεύεσαι. Εκείνη σε γλεντάει. Σουλουπώνει κάπως την ιστορία σε φάση: “Εδώ βλέπω όμως και έναν πρίγκιπα/πριγκίπισσα” για να σε τουμπάρει (γιατί, ως γνωστόν, ο πελάτης δεν πρέπει να φεύγει δυσαρεστημένος) και σκέφτεσαι εσύ την κοπέλα/τον τύπο στο γραφείο που ψήνεις και θέλεις να σου κάτσει. Της λες ευχαριστώ, δίνεις το πενηντάρικο και έφυγες.

Προφανώς και μετά, ο τύπος που γούσταρες από το γραφείο είναι gay ή έχει κοπέλα ή απλώς δε σε γουστάρει και οι εξετάσεις που φοβόσουν δεν ήταν τίποτα παρα παγιδευμένες κλανιές που έκαναν το έντερό σου να πονάει. Γενικά, πιο πολλές πιθανότητες έχω να σου πω τη μοίρα σου με το να διαβάσω μια τράπουλα τίτσου και να σου πω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι, παρά μια χαρτορίχτρα με τα ταρώ της. Κοίτα, μην γελάς. Θέλει ταλέντο για να εξαπατήσεις κόσμο. Θέλει ταλέντο για να το κάνεις. Ίσως στην υποκριτική, αλλά δεν έχει σημασία.

Το γεγονός είναι ένα.

Άσε την χαρτορίχτρα να παίζει με τα χαρτιά της. Το μέλλον σου το καθορίζεις εσύ και μόνο εσύ. Τώρα, άμα είσαι αυτός ο τύπος… καλή πορεία…

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...