Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Spaghetti με ψητά τοματίνια

Spaghetti με ψητά τοματίνια

Το καλοκαίρι είναι εδώ!!! Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι και απολαύστε!

Υλικά

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1 μεγάλη πρέζα πάπρικα
400 γρ. spaghetti
2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
6 κ. σ. ανθότυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα ταψί φούρνου, ραντίστε τις με λάδι και πασπαλίστε τες με το σκόρδο, τα φύλλα από το δενδρολίβανο, την πάπρικα  και λίγο αλατοπίπερο.

2. Ψήστε τις σε φούρνο, που θα έχετε προθερμάνει, στους 200°C για 15΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.

3. Παράλληλα, βάλτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει και αφήστε τες να βράσουν για 10΄-12΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίστε τις.

4. Με ένα κουτάλι περιχύστε με το μπαλσάμικο τις ντομάτες, προσθέστε τα ζυμαρικά και το ανθότυρο και αναμείξτε  και πασπαλίστε τις με τριμμένο τυρί της προτίμησής σας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...