Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα

Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα

Once upon a time ήταν ο Google και κάθε βδομάδα έστελνε σε τρεις πυροβολημένους editors 7 γαμάτες (ο τόνος μπορεί να αλλάξει θέση) επιλογές. Τις δικές σας επιλογές.

Τούτη τη βδομαδουλίτσα, οι αναγνωστούληδες με την μαλακιούλα που τους  κοπανάει,γλυκά, το γύρισαν σε παροιμιούλες και άλλες ρησούλες. Άχου τα μωρέ!

Και πρώτη στις προτιμησούλες σας είναι η “Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα”.

Ας δούμε όμως συνοπτικά, γιατί έχουμε και σοβαρές δουλειές (= Ζzzz…) πού ισχύει και πού δεν ισχύει η λαϊκή μας ρήση.

α) Όποιος θέλει πολλές γκόμενες, χάνει και την υπάρχουσα μία.

Κλασσική περίπτωση πολυγαμιά. Ουπς, συγνώμη, πολυγαμικού θέλω να πω. Γλιτσοτύπουλας με δύο κινητά και γκόμενα δούλα και κυρά στο σπίτι. Στο ξενοδοχείο άλλη, στο γραφείο άλλη… Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Το πανηγύρι κρατά μέχρι η μία από τις πολλές να αποφασίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην άλλη. Αλήθεια πίστεψες ότι ξέχασε το σουτιέν, την κιλότα, ένα κλάμερ, ένα μανό και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ στην τσέπη σου; Αλήθεια;;;

Τα αποτελέσματα γνωστά. Βόλτα με το καροτσάκι στον αξονικό τομογράφο, φυσιοθεραπείες και τάμα για να ξανάρθει στύση.

β) Όποιος θέλει πολλά λεφτά, χάνει και αυτά που έχει.

Πάμε στοίχημα, σκρατς, χρατς και άλλες παπαριές που ο χαζογκόμενος πάει και παίζει μετά μανίας. Προχτές ήμουν μ’ ένα συνάδελφο και μου είπε ότι θα λείψει για λίγο. Μιάμιση ώρα μετά μου γύρισε με το μάτι το γκαλιούρικο και τρέμουλο στο χέρι, να φωνάζει “Τρέχα 3! Τρέχα!”.

Είχε χάσει 50 ευρώ σε μία ώρα! Και το καλύτερο; Κέρδισε 20, δεν το κατάλαβε και μείνας μπουρμπουάρ στην ταμία. Και να πεις ότι ήταν καμιά καλή…

Βέβαια υπάρχει και η άλλη εκδοχή, εγώ, που καταφέρνω να χάσω τα λεφτά μέσα από την τσέπη, το πορτοφόλι, το μασούρι, τη γλάστρα, κάτω απ’ το πατάκι. Σου είπα όλες μου τις κρυψώνες…

Ναι, τι λέγαμε; Α, ναι, περίπτωση γου!

γ) Όποιος θέλει τα πολλά φώτα, χάνει το λογαριασμό.

Σίγουρα θα ‘χεις κάποιον φίλο, πρώην συμμαθητή, κακιασμένο ξάδερφο που ούτε να τον φτύσεις που έγινε super star. Πλέον ούτε λαλά ούτε σε κοιτά και σ’ έχει φάει το κακό σου απ’ τα νεύρα.

Μη μου άγχεσαι, ένα σκανδαλάκι ότι τα ‘χει με τον κουνιάδο της γυναίκας του manager του είναι αρκετό για να πέσει πάλι στην ανάγκη σου. Και τότε θα δείξεις εσύ ποιος το μελώνει το παστέλι!

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση που δεν τα θέλεις και δεν τα χάνεις.

1) Όποιος δε θέλει τα πολλά κιλά πάνε τα άτιμα και σου κατσικώνονται  εκεί που δεν το περιμένεις!

Και όχι τίποτα άλλο, μετά σκάσε λεφτά σε λιποδιαλύτες, πρωτεΐνες και κιλοσκοτώστρες. Μετά όμως κλαις τα λεφτά που έχασες για να πάρεις όλα αυτά τα κιλά και πλακώνεις μια νουγκατίνα, έτσι για το γαμώτο.

2) Όποιος δε θέλει τη δουλειά, τον κυνηγά από πίσω.

ΟΚ, να δουλέψουμε. Να ευχαριστήσουμε κάθε θεότητα του σύμπαντος που μας αξίωσε να πληρωνόμαστε 5,60 το τετράωρο, αλλά δε μπορούμε να ‘χουμε και λίγο χρόνο για μας; Να πάρουμε και κανένα επίδομα αδείας μπας και πάμε διακοπές;

Όχι; Ναι, μάλιστα, ό,τι πείτε! Όχι με το βούρδουλα σας παρακαλώ. Όχι με τον βούρδουλα!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...