Home / THINKDROPS / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / “Rebecca Newton” του Mario Routi

“Rebecca Newton” του Mario Routi

Rebecca NewtonΗ ζωή της Ρεβέκκας πρόκειται να αλλάξει!

Στην αρχή, οι αρχαίοι Θεοί δεν έπλασαν μόνο τη Γη. Δημιούργησαν τρεις ακόμα κόσμους: Τα Ηλύσια Πεδία, έναν παράδεισο στον οποίο ζούσαν οι ίδιοι. Τα Τάρταρα, τον σκοτεινό κόσμο των Δαιμόνων και των Τιτάνων, που κυβερνάται από την Αρχαία Θεότητα, τον Κρόνο και τέλος, τη Χώρα του Λευκού Ήλιου, όπου βρίσκονται όλοι οι ήρωες και τα πλάσματα των μύθων. Κένταυροι και Μινώταυροι, Κύκλωπες και Γοργόνες, Αμαζόνες και φτερωτά άλογα! Σ’ αυτήν τη χώρα, ο Δημιουργός εναπόθεσε την Ιερή Φλόγα, την Κοσμική Πηγή Ενέργειας που κρατά το σύμπαν σε ισορροπία, και που θα πρέπει να προστατευτεί από τα Σκοτεινά τέρατα και τους Σατανικούς Θεούς που επιδιώκουν να την αρπάξουν, προκειμένου να καταστρέψουν όλους τους κόσμους.
Ακούγοντας ότι η Ρεβέκκα είναι χαρισματική, ο Τουργκόθ, ο βασιλιάς του βασιλείου Μπιστ, οργανώνει την απαγωγή της. Όταν οι δυο τους θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει ένα παράξενο δέσιμο μεταξύ τους και τα πεπρωμένα τους θα σμίξουν για πάντα. Όμως, παρόλο που αρχίζουν να νιώθουν βαθιά αισθήματα ο ένας για τον άλλον, είναι καταδικασμένοι να μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα…

Το Ρεβέκκα Νιούτον, η Ιερή Φλόγα, είναι μια ιστορία επικών πολέμων, μεγάλων παθών, μυθικών πλασμάτων και αρχαίων Θεών. Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που φτάνει στον πυρήνα για το τι εννοούμε όταν μιλάμε για το Καλό και το Κακό.

Μία ξεχωριστή και συναισθηματική περιπέτεια Φαντασίας, που παντρεύει με μεγάλη τέχνη το αρχαίο με το σύγχρονο, συνδυάζοντας τη μυθολογία με ατμοσφαιρικές θρυλικές μάχες, ρομαντισμό και μυστήριο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο Mario Routi είναι ένας ξηγημένος, μυστηριώδης και λίγο ατημέλητος τύπος. Τρύπωσε στον τρίτο πλανήτη από τονMario Routi ήλιο κάπου σαράντα κάτι χρόνια πριν, εκμεταλλευόμενος μια τρυφερή στιγμή ανάμεσα στους υπέροχους γονείς του, και χρησιμοποιώντας τους έτσι ως Πύλη εισόδου.

Από παιδί πάλευε και έπαιζε μπουνιές με τον αγαπημένο του αδελφό, χωρίς να σκοτώνονται. Στα εφηβικά του χρόνια εργάστηκε σκληρά για να πείσει φίλους και δασκάλους ότι ήταν απλά ένας φυσιολογικός νέος που προερχόταν από αυτόν εδώ τον κόσμο και ότι δεν ήταν κάποιος επικίνδυνος εξωγήινος.

Υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, αναγκάστηκε να σπουδάσει διάφορα πράγματα, εδώ κι εκεί, ώστε να εισχωρήσει στον κόσμο των επιχειρήσεων, απ’ όπου απέδρασε λίγα χρόνια αργότερα για να γίνει συγγραφέας.

Αφού έγραψε μερικές ντουζίνες άρθρα, κάνα δυο σενάρια και δύο επιτυχημένα μυθιστορήματα, δημιούργησε τον δικό του κόσμο. Έναν κόσμο που ζει μέσα στο κρανίο του, και στον οποίο διαρκώς προσπαθεί να πείσει τους ήρωές του ότι δεν είναι θεός, αλλά απλά ο δημιουργός τους, έτσι ώστε να τον δουν πιο πολύ σαν πατέρα, όπως τα λατρευτά του γήινα παιδιά. Είναι υπερήφανος για τους ήρωές του και τους θεωρεί μοναδικά και αυτόνομα πλάσματα, ελεύθερα και όχι καθοδηγούμενα.

Αυτό το διάστημα κινείται ανάμεσα στη Γη και τη Χώρα του Λευκού Ήλιου και περιπλανιέται στα πιο βαθιά μέρη και των δύο κόσμων, φέρνοντας πίσω στους αναγνώστες του ιστορίες από τις περιπέτειες των ηρώων του.

Εν τω μεταξύ στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι ότι διαρκώς ξεχνάει πού έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του (ή το διαστημόπλοιό του), ενώ η μεγαλύτερή του αγωνία εστιάζεται στο πώς θα τα πάει η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα.

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πέθανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 89 ετών, ο σπουδαίος ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και ...