Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Mousse γιαούρτι με φρέσκα ροδάκινα

Mousse γιαούρτι με φρέσκα ροδάκινα

Υλικά

Για τη μους

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (90 γρ.)
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σκόνη

Για τη διακόσμηση

8 μπισκότα δημητριακών με κροκάν ρυζιού
4 ροδάκινα

Διαδικασία

Φτιάξτε τη μους. Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό κατά το 1/3 και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη και εφαρμόστε το στο χείλος της κατσαρόλας (διαδικασία μπεν μαρί). Ανακατέψτε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι τη βανίλια και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Αδειάστε τη μαρέγκα στο μπολ και  ομογενοποιήστε το μείγμα, ανακατεύοντας απαλά και με κυκλικές κινήσεις, με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μοιράστε τη μους γιαουρτιού ισόποσα σε 4 μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες.

Μοντάρετε το γλυκό. Πλύνετε τα ροδάκινα. Με ένα μαχαίρι κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Κόψτε κάθε μισό στα δύο. Γαρνίρετε τα μπολάκια με τη μους με 4 κομματάκια από τις βανίλιες και 3 μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρετε.

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...