Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Parfait με ρούμι και σταφίδες

Parfait με ρούμι και σταφίδες

Parfait με ρούμι και σταφίδεςΥλικά

45ml ρούμι λευκό
60 γρ. σταφίδες ξανθές

Για την κρέμα

6 κρόκους αυγών  μεσαίου μεγέθους (120 γρ.)
6 ασπράδια αυγών  μεσαίου μεγέθους (180 γρ.)
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600ml κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί
40 γρ. τρούφα σοκολάτα
80 γρ. καρύδια  χοντροκομμένα

Διαδικασία

Βάλτε τις σταφίδες σε ένα μπολ μαζί με το ρούμι και τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα  να μουσκέψουν καλά.

Σε ένα μπολ ρίξτε τους κρόκους με την ζάχαρη και χτυπήστε τα με ένα μίξερ χειρός για 5’ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Τότε στραγγίξετε τις σταφίδες με το χέρι σας και ρίξτε τις στο μείγμα μαζί με 30ml από το ρούμι  και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Ανακατέψτε τα με μια σπάτουλα σιλικόνης  και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Στο μεταξύ σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα ασπράδια και με το μίξερ χειρός χτυπήστε τα να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια βγάλτε το μπολ με το μείγμα των κρόκων από το ψυγείο και ενσωματώστε με απαλές και κυκλικές κινήσεις την μαρέγκα. Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα και βάλτε τη στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.

 

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...