Home / THINKDROPS / EDITORIAL / Δεν είμαι αρμόδιος!

Δεν είμαι αρμόδιος!

Αχχ… Ελλάδα του 2014! Τι όμορφη χώρα ε; Με τα προβλήματά της, τη χρεοκοπία της, τις φωτιές της. Κάποτε λέγαμε “Σουηδία γίναμε” και χαιρόμασταν. Τώρα θ’ ακούμε το “Don’t cry for me Argetina” και θα τρέχουμε να κρυφτούμε μη μας ζητήσουν τον ΕΝΦΙΑ (αν και έπρεπε να τον πουν ΕΝΔΕΙΑ).

public-services

Αλλά τι να μας κάνουν όλα αυτά τα μικροπροβλήματα όταν έχουμε υπεύθυνους ανθρώπους σε ακόμα πιο υπεύθυνα πόστα; Που θα σκιστούν μόλις τους πεις το πρόβλημά σου; Έλα τώρα που δε με πιστεύεις! Να τι έπαθα εγώ.

Μένω σε μια ήσυχη περιοχή της Νέας Ιωνίας, στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας με περιμετρικό μπαλκόνι. Το μπροστά μέρος βλέπει σ’ έναν σχετικά κεντρικό δρόμο και το πλάγιο σε στενό.

Είπα και γω να βγάλω το πάπλωμα, χαλιά, ριχτάρια να τα αερίσω (ναι, Αυγουστιάτικα, τι πρόβλημα έχεις εσύ;) και μετά να τα ξαναπλύνω γιατί τα ‘φαγε ο σκόρος στην ντουλάπα τόσους μήνες.

Βγαίνω λοιπόν με την ανδρική μου αμφίεση, φακιόλι, τσόκαρα και στη διαπασών “Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά” και αρχίζω να τινάζω. Διαβάζω και ένα άρθρο για τα ακάρεα και τι προκαλούν, ε δεν ήθελα και πολύ για να αποφασίσω ότι το χαλί και το πάπλωμα θα τη βγάλουν έξω όλη νύχτα.

Λέω και ‘γω με το φτωχό μου το μυαλό “Σιγά μη φυσήξει Αύγουστο μήνα. Πού να σηκώσει ολόκληρο πάπλωμα!” και τα βάζω στα κάγκελα.

Το πρωί ακούω έξαλλες γριές να διαδηλώνουν για τα δικαιώματα των πανωκατωσέντονων και πώς επηρεάζουν το Ρώσικο εμπάργκο και ένα πάπλωμα να ατενίζει το μέλλον καθήμενο σ’ ένα δέντρο κάτω από το μπαλκόνι μου.

Ξανακουκουλώνομαι και αποφασίζω ότι όλα είναι ένα κακό όνειρο. Κι όμως όχι. Όχι καργιολάκι που θα ξεφύγεις έτσι εύκολα από τα κύματα πυρός της αλαφιασμένης γριάς.

Μπαίνω και ‘γω σε μια δίνη πανικού και αρχίζω να ακούω πιθανά δυστυχήματα που μπορεί να προκαλέσει η πτώση του κλινοσκεπάσματος από την φλαμουριά.

– Η κουμπάρα μου μια φορά που της έπεσε ένα σεντόνι, προκάλεσε τροχαίο!
-Εμένα η συννυφάδα μου με ένα ημίδιπλο πάπλωματακι έριξε ένα Τζερόκι!
-Jeep;
-Όχι καλέ, αεροπλάνο!

Ε είπα και γω να πω τη μαλακία μου…

-Εμένα ο μπαμπάς μου σκότωσε τον Ε.Τ. με μαξιλαροθήκη και έχει και ένα φίλο που είναι αστυνομικός και θα δεις εσύ!

Δεν τους άρεσε….

Η παράνοια δε σταματά εκεί. Έχω τρελαθεί κι εγώ μαζί τους και αρχίζω να ψάχνω λύσεις.

Λύση Νο.1: Κάλεσε τη ΔΕΗ

Τα δέντρα είναι ψηλά. Το πάπλωμα είναι στην κορυφή. Ψηλά στην κορυφή έχει καλώδια. Άρα το πάπλωμα θα πάθει ηλεκτροπληξία και η χώρα black out. Παίρνουμε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα τις βλάβες της ΔΕΗ, εξηγώντας τους ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στην κυκλοφορία του δρόμου αν πέσει.

3 φορές πέρασε και τις 3 μας είπε ότι είναι αναρμόδια και “καλέστε το Δήμο”.

Λύση Νο.2: Κάλεσε τον Δήμο

Εννοείται πως τον έχεις ήδη καλέσει και εσύ και ένα τσούρμο γείτονες, αλλά ο Δήμος σε παραπέμπει στη ΔΕΗ, γιατί έχει καλώδια το μέρος… Ξαναπαίρνω τον Δήμο, το τμήμα περιβάλλοντος και εξηγώ ότι έχει πέσει στην κορυφή του δέντρου, που βλέπει στο δρόμο και αν σπάσει κανένα κλαδί μπορεί να ‘χουμε πρόβλημα με κανένα διερχόμενο αμάξι. Εννοείται πως λες για τα καλώδια και πως η ΔΕΗ ενώ πέρασε και μπορούσε να το κάνει (4 λεπτά υπόθεση), αρνήθηκε λέγοντας ότι μπορεί μόνο να επιτηρεί τη διάσωση του στρατιώτη Ράιαν.

Κλήση 1: Τουτ, τουτ. Καλέσατε το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας, σας συνδέουμε αμέσως. (Εξηγώ ξανά την ιστορία)
Ναι, θα επιληφθούμε άμεσα.

Κλήση 2: Τουτ, τουτ. Καλέσατε το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας, σας συνδέουμε αμέσως. (Πάλι τα ίδια σε άλλον υπάλληλο)
Το ‘χω διαβιβάσει στον προϊστάμενο!

Κλήση 3: Τουτ, τουτ. Καλέσατε το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας σας συνδέουμε αμέσως. (Ξέρω που πήρα, αλλά πάλι άλλος το σηκώνει;) Έχει χαλάσει ο γερανός, θα σας καλέσουμε πίσω. (NEVER!)

Κλήση 4:  Τουτ, τουτ. Καλέσατε το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας σας συνδέουμε αμέσως. (Σώπαααα… Άσε να μαντέψω, άλλος είσαι συ)
Ναι, ψάχνουμε λύση γιατί δεν έχουμε το γερανό εύκαιρο, αλλά αφήστε ένα τηλέφωνο να σας καλέσουμε. (Πα-Πα-Ρια)

Κλήση 5: Τουτ, τουτ και στον κώλο σου μαλάκo! Άι σιχτίρ πια! Τσουρεκάδες! (Άσε να μαντέψω θα επιληφθείς και συ!)
Αύριο πρωί θα ‘μαστε εκεί! Θα σας πάρουμε τηλέφωνο, έχουμε ενημερωθεί. Μην ανησυχείτε.

Καλώς το και το αύριο. Πήρα και πτι-φουρ και φοντάν και στην κράνα τα πήρα αλλά εσείς πού είστε; Ε; Άφαντοι!

Κλήση 3492: Τούτ, τουτ και κλασσικά… Βίρνα τι θα γίνει; Θα το κατεβάσουμε το πάπλωμα; Ναι Βίρνα, μιλάω για αυτό το παπλωπόμορφο τέρας που ακούσει στο όνομα πάπλωμα… Είσαι έτοιμη λοιπόν να αντιμετωπίσεις το πάπλωμα Βίρνα; Είσαι;
Πάρτε τηλέφωνο τον υπεύθυνο, έχει ενημερωθεί.

 Τουτ, τουτ. Καλέσατε το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας σας συνδέουμε αμέσως.Ψυχραιμία. Άντε να γράφει ο τηλέγραφος μονάδες! Euro σκληρό νόμισμα!

Έχω ενημερωθεί αγαπητέ μου (Σλούρπ). Δυστυχώς δε μπορούμε σήμερα γιατί από τις πλημμύρες (ποιες;) πρέπει να στείλουμε το γερανό να σηκώσει κάποια δέντρα, αν μπορούσε η πυροσβεστική…

Άστο μεγάλε, το έπιασα το υπονοούμενο

Λύση Νο.3: Κάλεσε την πυροσβεστική

Φτου ξανά από την αρχή η ιστορία. Θα την γράψω σε μαγνητόφωνο. Κουράστηκα!

Πάπλωμα; (Άμα ήταν γάτα δηλαδή τι θα πάθαινες; Φιλοζωικό αλλεργικό σοk;) Μισό λεπτό να ρωτήσω… Έλα Τάσο, εξάρες έφερα!

Αναμονή…

Δεν είναι αρμοδιότητα μας να επιληφθούμε, έχουμε πυρκαγιές.

Ξανά λύση Νο.2: Κάλεσε τον υπεύθυνο του Δήμου

Λέω την ιστορία του Καΐλα, κόβοντας τις φλέβες μου σε κύβους Knorr και εννοείται πως τα σάλια τρέχουν από το ακουστικό μέχρι το Παγκράτι.

Αχ, έτσι είναι. Κανείς δεν είναι αρμόδιος! Μην ανησυχείτε αύριο θα σας το στείλω εγώ ο ίδιος τον γερανό με οδηγό (γιατί, πίστευες ότι θα τον οδηγήσω εγώ;). Το πρόβλημά σας θα λυθεί. Μην έχουμε και κανένα ατύχημα.

Ε ΟΚ! Δεν παίζονται. 3 υπηρεσίες με γερανοφόρα και περίσσεια υπαλλήλων (αλλιώς δε θα μου άλλαζε άτομο σε κάθε κλήση), να μην μπορούμε να κάνουν μια δουλειά λεπτών; Θα πάρω την κατάσταση στα χέρια μου!

Και την πήρα. Και πήγα στον πρώτο και πήρα το σκουπόξυλο και έκανα τη Λάρα Κροφτ εκ Λαμίας και το ‘πιασα το ρημάδι το πάπλωμα! Σκάσανε και οι γριές (από το κακό τους που δεν έχουν σχολιάσουν κάτι πια) και ηρέμησα και ‘γω!

Ερωτώ. Αν για ένα πάπλωμα που μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό ατύχημα 3 υπηρεσίες τσακώνονται για το ποια θα το πρωτοξεφορτωθεί, όταν γίνει κάτι σοβαρό τι θα κάνουν; Θα φωνάξουν ενίσχυση από άλλες χώρες;

Ναι, γεια σας πυροσβεστική εκεί; Πυροσβεστική εδώ! Πήραμε φωτιά! Βοήθεια!!!

Και ξαναερωτώ. Ξέρει καμιά δημόσια υπηρεσία σε αυτό τον τόπο τις αρμοδιότητές της ή το παίζουν στην πρέφα;

Ποιος ποντάρει στη δενδροφύτευση; Ποιος ποντάρει στις βλάβες;

Αν λοιπόν δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλά και οι Έλληνες πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό, αλλά και οι υπηρεσίες που μας εξυπηρετούν πάνε με σπασμένη “λεκάνη”, τότε τι γίνεται;

Ω, ρε πού πάμε; Ω, ρε πού πάμε!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

10 + 3 ερωτήσεις στον αστροναύτη Scott Kelly

Έχω -περίπου- 3 μήνες που παρακολουθώ μανιωδώς έναν κυριούλη. Πριν προλάβεις να καλέσεις την αστυνομία και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ...