Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Πόσες είναι τελικά οι Θανάσιμες Πεθερές;

Πόσες είναι τελικά οι Θανάσιμες Πεθερές;

Θεωρείται ως η μακροβιότερη prime-time σειρά της ελληνικής τηλεόρασης καθώς κατάφερε να φτάσει τους 7 κύκλους, τη στιγμή που το maximum που φτάνουν συνήθως τέτοιες σειρές είναι 3. Ξεκινώντας το 2003, κατάφερε να ρίξει αυλαία το 2010 έχοντας προβάλει στους δέκτες μας άπειρες πεθερές, που μόνο 7 δεν ήταν! Πόσες ήταν τελικά, όμως;

Θανάσιμες Πεθερές

Σύνολο 59 πεθερές, λοιπόν, μετά από ένα προσεκτικό μέτρημα. Αυτές πρέπει να σας τις ταξινομήσουμε αναλόγως, για να μπορέσετε κι εσείς να πάρετε μια ιδέα για το τι συνέβαινε αυτά τα 7 χρόνια στο Mega Channel κάθε Τρίτη!

ΟΜΑΔΑ Α’: Οι πραγματικές πεθερές

Θανάσιμες Πεθερές
Αυτές είναι: η Χήρα, η Απρόβλεπτη, η Γιατρόπληκτη, η Τσιγκούνα, η Λογική, η Τιμωρός και η Ρατσίστρια.

Αυτές είναι οι πρώτες 7 πεθερές, οι οποίες μάλιστα βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο της Νίκης Τάντση. Η κυρία Τάντση στο βιβλίο αυτό καταγράφει, όπως έχει πει σε συνέντευξή της, πραγματικές ιστορίες που είτε τις άκουσε είτε είδε από κοντινά της άτομα. Αν και λόγω της τηλεοπτικής μεταφοράς της σειράς αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα γεγονότα του βιβλίου (από λίγο, όπως στην «Χήρα», έως εξ ολοκλήρου, όπως στη «Ρατσίστρια»), οι πρώτες αυτές πεθερές δεν παύουν να αποπνέουν έναν αέρα διαφορετικό και γι’ αυτό της κατηγοριοποιώ μόνες τους.

ΟΜΑΔΑ Β’: Έτσι γεννήθηκαν…

Pentheraphobia
Αυτές είναι: η Εθιμοτυπική, η Καλή, η Πανούργα, Φαρμακόγλωσσα, η Λαϊκή, το Θύμα, η Αλανιάρα, η Μαφιόζα, η Κακιά, η Μηχανοράφτρα και η Τσιγγάνα.

Πεθερές που γεννήθηκαν με τα κουσούρια τους και δε λένε να τα αποτινάξουν από πάνω τους. Ήταν, είναι και θα είναι τύραννοι για κάθε νύφη, ανεξαρτήτως ηλικίας. Έχουν υιοθετήσει τέτοιες αξίες στη ζωή τους, που είναι αδύνατο να αλλάξουν, όχι μόνο με το πέρας τριών επεισοδίων αλλά ούτε με το πέρας μιας αιωνιότητας! Ωστόσο, απ’ όλες αυτές τις πεθερές ΜΟΝΟ μία πέθανε στο τέλος και αυτή ήταν η Καλή Πεθερά! …OK guys, το πιάσαμε το υπονοούμενο!

ΟΜΑΔΑ Γ’: …μετά το ’παθαν

7 Θανάσιμες Πεθερές
Αυτές είναι: η Μοντέρνα, η Νεόπλουτη, η Κουφή, οι Συμπεθέρες, η Φαντασιόπληκτη, η Φεμινίστρια, η πεθερά της Οικονομικής Κρίσης και η πεθερά Λίφτινγκ.

Ένα κομβικό σημείο είναι, που έχει κάνει αυτές τις πεθερές να είναι θανάσιμες. Σε κάποιες αυτό το σημείο το βλέπουμε onscreen (π.χ. Νεόπλουτη, Κουφή) ενώ σε κάποιες άλλες συνέβη χρόνια πριν, αλλά τις επηρεάζει ακόμα και τώρα (π.χ. Φαντασιόπληκτη, Φεμινίστρια). Το ευτυχές με αυτές τις πεθερές είναι πως δε χρειάζεται μεταμόσχευση εγκεφάλου για να επιτευχθεί το happy end, αλλά έστω μια στιγμή έκλαμψης.

ΟΜΑΔΑ Δ’: Πεθερές από Τόπους

Αυτές είναι: η Πολίτισσα, η Κρητικιά, η Θεσσαλονικιά, η Βλάχα, η Σμυρνιά, η Μανιάτισσα, η Κερκυραία, η Καλαματιανή, η Κολωνακιώτισσα, η Πατρινιά, η Κεφαλλονίτισσα, η Αθηναία, η Συριανή, η Θρακιώτισσα, των Δυτικών Προαστίων, η Ναυπλιώτισσα, η Σπαρτιάτισσα, η Πόντια, η Αρβανίτισσα, η Παριανή, η Λεριά, και η Πειραιώτισσα.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη ομάδα θανάσιμων πεθερών, που κατάφερε να αποδείξει πως όσα διαφορετικά ιδιώματα έχει η ελληνική γλώσσα, άλλες τόσες διαφορετικές πεθερές έχει. Αν και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην ομάδα “Έτσι Γεννήθηκαν…”, ο μεγάλος της όγκος είναι αυτός που μας αναγκάζει να δημιουργήσουμε αυτή την έξτρα κατηγορία (στην οποία μάλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε και υποκατηγορίες). Εάν, λοιπόν, είστε επίδοξοι γαμπροί ή νύφες σε κάποια από τις παραπάνω περιοχές, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε τη σειρά και τα αντίστοιχα επεισόδια, έτσι για να γλιτώσετε τα πολλά-πολλά!

7 Θανάσιμες Πεθερές

ΟΜΑΔΑ Ε’: Ιστορικές Πεθερές

Αυτές είναι: η Αρχαία, η Θανάσιμη, η πεθερά του 1821, η πεθερά στη Χούντα, η πεθερά Sixties, η Νεοδημοκράτισσα και η πεθερά απ’ το Μέλλον.

Για να απολαύσετε αυτές τις πεθερές, εκτός από το τηλεκοντρόλ θα σας χρειαστεί και μια χρονομηχανή. Μεταφέρεστε από την Αθήνα της αρχαιότητας στο 1821 και από την εποχή των παιδιών των λουλουδιών στον Άρη του 2309. Τα χρονικά διαστήματα μεγάλα και ακόμα μεγαλύτερη η φαντασία των σεναριογράφων, που αποδεικνύει πως τελικά οι πεθερές από πάντα υπήρξαν θανάσιμες. Επίσης, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάθε πεθερά έχει μέσα της γονίδια κατσαρίδας, καθότι επιβιώνει και στις πιο αντίξοες συνθήκες!

ΟΜΑΔΑ ΣΤ’: Οι Άκυρες

Αυτές είναι: η πεθερά Μαϊμού, η πεθερά Άντρας και η πεθερά από τον Άλλον Κόσμο.

Με μια πρόχειρη ανάγνωση, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μια πεθερά που είναι ζώο, μια άλλη που είναι τραβέλι και μια άλλη που είναι ζόμπι. Ευτυχώς (ή και δυστυχώς – όπως το πάρει κανείς), δεν ισχύει κανένα από τα τρία (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό). Πρόκειται για τρεις πεθερές αρκετά διαφορετικές από τις άλλες που τελικά δεν αποδεικνύονται και τόσο θανάσιμες…

Επτά θανάσιμες πεθερέςΌπως και να ‘χει, όμως, καμία ιστορία δεν θα ήταν ίδια εαν δε μας την αφηγούνταν η μοναδική Βίκυ Σταυροπούλου, που πλέον ξέρουμε πως είναι ένα καλό φάντασμα (ναι, υπάρχουν και τέτοια! μη βλέπετε μόνο Ghostbusters) που το έχει στείλει ο Θεός για να φροντίζει τις νύφες από τις επίδοξες πεθερές!

Καλή σας ημέρα..!

 

2/5 - (1 vote)

3 comments

  1. Κάτσε για να καταλάβω, Θες να μου πεις ότι πέρασαν 11 χρόνια απ’ όταν ξεκίνησαν οι 7 θανάσιμες πεθερές;

  2. Μάλιστα! Τη σαιζόν 2003-2004 ξεκίνησαν!!! Μεγαλώσαμεεε…

  3. μονο η 2η και η 4η σεζον αξιζαν.η 5η και η 6η εντελως μαπα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

7 Σειρές από την Αυστραλία που δεν ξέρατε και θα σας εκπλήξουν!

Είχατε ποτέ την περιέργεια τι σειρές μπορεί να παράγει η Αυστραλία; Εννοώ ότι η παράδοση της Αυστραλίας είναι να βγάζει ...