Home / THINKDROPS / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / 1ο Thessalonink – Thessaloniki International Tattoo Convention

1ο Thessalonink – Thessaloniki International Tattoo Convention

19-21 Σεπτεμβρίου | Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το Thessalonink έρχεται για να ξεσηκώσει κύματα δημιουργίας!

Thessaloniki International Tattoo ConventionΤο πρώτο Thessalonink – Thessaloniki International Tattoo Convention έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να δώσει το δικό του στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη του τατουάζ.

Από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου η Αποθήκη Γ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε έναν φεστιβαλικό χώρο με tattoo booths που θα φιλοξενήσουν 60 tattoo artists από την Ελλάδα και τον κόσμο. Το φεστιβάλ επιμελείται και συντονίζει ο διεθνούς φήμης tattoo artist και τηλεοπτικός παρουσιαστής από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Μαυρίδης, βραβευμένος για την αισθητική και την καινοτομία του στην δερματοστιξία.

Στο πανέμορφο χώρο του Λιμανιού οι επισκέπτες θα δουν από κοντά τους καλύτερους Έλληνες και ξένους tattoo artists εν δράσει, θα μάθουν τα μυστικά της τέχνης τους, και θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα κουβαλούν μαζί τους μέχρι την επόμενη συνάντηση. Μεγάλοι αλλά και μικροί, θα γίνουν ένα με τον παλμό του φεστιβάλ μέσα από συναυλίες στο open air stage, διαγωνισμούς, graffiti shows, αλλά και πλήθος παράλληλων θεμάτων και θεαμάτων γύρω από το tattoo.

Ειδικότερα, στο Open air live stage του Thessalonink θα συναντήσετε τους: Jaya The Cat (Netherlands/USA), Black Raven (Germany), Barb Wire Dolls (USA), Roadkillsoda (Romania), Grandpa Candys (Serbia), Fundracar (Greece), Bullets (Greece), Koza Mostra (Greece), Baildsa (Greece).

To Tattoo Movies Project θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα με ταινίες και αφιερώματα για το τατουάζ σε συνεργασία με τα Village Cinemas.

Τέλος, στον υπαίθριο χώρο της Αποθήκης Γ΄ θα υπάρχουν περίπτερα με αγαπημένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Ένας παγκόσμιος θεσμός που εδώ και χρόνια δίνει το παλμό στην tattoo κοινότητα έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, και είναι η αρχή για να αποτελέσει το νέο τόπο συνάντησης για όσους αγαπούν την δερματοστιξία και την κουλτούρα γύρω από αυτήν, καθιστώντας την πόλη έναν ακόμα σπουδαίο πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Στόχος είναι, το Thessalonink να γίνει ένας τόπος συνάντησης όλων- όχι μόνο όσων ασχολούνται με τα τατουάζ, αλλά και με όσους θέλουν να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική του διάσταση, γνωρίζοντας από κοντά σπουδαίους tattoo artists αλλά και graffiti artists από την Ελλάδα και τον κόσμο, και όσα βρίσκονται γύρω από το tattoo (τέχνη, μoυσική κ.α.)

Το Thessalonink φιλοδοξεί να γίνει το ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού όλων όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα τατουάζ. Και δεν σταματά εκεί- ο στόχος είναι να δημιουργήσει μια διαδραστικότητα με το κοινό και να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση όλο το χρόνο, μέχρι το επόμενο ραντεβού.

Η γοργόνα

Οι γοργόνες, τα πλάσματα με τη μορφή γυναίκας από τον κορμό και πάνω και ψαριού από τον κορμό και κάτω, έχουν πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες παραμύθια, ταινίες, αλλά και πίνακες. Η Θεσσαλονίκη έχει μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν τον μύθο. Θεσσαλονίκη λεγόταν η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου που μετά το θάνατό της έγινε γοργόνα. Ζούσε στο Αιγαίο Πέλαγος και όποτε συναντούσε ένα πλοίο ρωτούσε τους ναυτικούς: «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;». Αν οι ναυτικοί έδιναν τη σωστή απάντηση, της έλεγαν δηλαδή «Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει», η γοργόνα χαιρόταν τόσο πολύ, που ηρεμούσε τα νερά και τους ευχόταν καλό ταξίδι. Αν όμως οι ναυτικοί έδιναν οποιαδήποτε άλλη απάντηση, η Θεσσαλονίκη οργιζόταν, σήκωνε κύματα και βούλιαζε τα καράβια. Την γοργόνα λοιπόν χρησιμοποιεί το 1ο Thessalonink: Thessaloniki International Tattoo Convention ως λογότυπο και σύμβολο κρατώντας το παρελθόν του μύθου και φέρνοντάς το στο σήμερα, ανάμεσα σε μελάνια, μουσικές και τέχνη.

Info

1ο Thessalonink : Thessaloniki International Tattoo Convention
19-21 Σεπτεμβρίου 2014
Αποθήκη Γ- Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Εισιτήριο: 7 ευρώ ημερήσιο, 15 ευρώ τριημέρου

Εισιτήρια διατίθενται και μέσω viva.gr

Meet us:

www.thessalonink.gr
https://www.facebook.com/thessalonink
https://www.facebook.com/events/232094697000540

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πικ-Νικ Urban Festival 2020

Πικ-Νικ Urban Festival 2020

Το καλύτερο Πικ Νικ της πόλης επιστρέφει –με ασφάλεια– στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης για 9η συνεχόμενη χρονιά Επί 9 ...