Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Επιτέλους μαζί Μικρούτσικος

Επιτέλους μαζί Μικρούτσικος

επιτέλους μαζί“Αυτή! Αυτή η σκρόφα μου ‘φαγε τον άντρα, μου διέλυσε το σπίτι, μου ξέρανε και τον φίκο! Μα τον φίκο μου; Να μην μπορείς να εμπιστευθείς ούτε την καλύτερή σου φίλη; Ένα φυτό της είπα να ποτίσει κι αυτή το πήρε πάνω της και πότιζε και τον άντρα μου κυρ-Μικρούτσικέ μου! Κύριε Αντρέα με ακούτε; Ε; Με ακούτε;!”

Αυτή ήταν η Σούζη. Πληγωμένο σπουργίτι, σακατεμένο από την αλύπητη μοίρα που κατέτρεξε στα πλατό του ANT1 για να βρει λύση στα προβλήματά της.

Λύνονταν τα δικά της, δημιουργήθηκαν τα δικά μας. 8 χρονών ήμουν τότε (μην αρχίσεις να μετράς χρόνια!), όταν παιζόταν αυτή η ποιοτική εκπομπή.

Σα χθες θυμάμαι τις μάχες που έδινα με τη γιαγιά μου για το ποιος θα προλάβει την τηλεόραση. Εννοείται πως μια γριά δε νικιέται με τίποτα. Μην τις βλέπεις έτσι αδύναμες εξωτερικά. Ο Αυτιάς και ο Μικρούτσικος είναι η ντόπα τους. Άντε, και η Καραβάτου επί Κους-Κους.

Κάθε απόγευμα, λοιπόν, βλέπαμε ιστορίες της διπλανής πόρτας π.χ. με γκάστρωσε ένας εξωγήινος και τώρα δεν τ’ αναγνωρίζει, η μάνα μου μου έφαγε τον γκόμενο επειδή της τον έφαγα πρώτη, ο πατέρας μου μου ‘κοψε τα τακούνια από τις γόβες γιατί ζηλεύει τις γάμπες μου κ.λπ.

Κατεβάζαμε και τα τηλέφωνα, μην τυχόν μας ενοχλήσει κανείς και περιμέναμε ν’ ακούσουμε το δράμα της εκάστοτε κατίνας. Εγώ όμως πάντα θαύμαζα την απάθεια του Αντρίκου.

“Με χτυπάει κυρ-Αντρέα μου. Τρεις φορές τη μέρα μετά το φαγητό. Κάνει και διατροφή το χρυσό μου. Άλλοτε με χαρακώνει κιόλας και κάνει τα μαλλιά καρέ. Να, τώρα μου επιτίθεται ζωντανά με σιδερογροθιά από δόντια δράκου! Μη! Μη!!!”

Ατάραχος ο Αντρίκος. Το ίδιο βλέμμα σε κηδεία, γάμο, εκλογές. Καμία αντίδραση. Άντε να κάνει καμιά ερώτηση του στυλ “Γιατί το κάνεις αυτό τώρα, Σάκη” την ώρα που τη βελόνιζε με Κατάνα.

“Για το αυχενικό της το κάνω κυρ. Αντρέα μου. Υποφέρει”. Νεντ Σταρκ μετά απ’ αυτό η φίλη μας η Κατίνα.

Βέβαια η καλύτερη απ’ όλες ήταν η ψυχολόγα. Η Τένια Μακρή. Δεν πα’ να σπάραζε η άλλη στο κλάμα, αυτή της χαμογελούσε.

“Πες μου καλή μου, σ’ έδερνε πολύ; Σε σάπιζε; Σου πετούσε και αλάτι Ιμαλαΐων στις πληγές; Αχ, τέλεια! Ζάχαρη θα την περάσουμε και σήμερα!”

Στη μέση δε της εκπομπής είχαμε και παρεμβάσεις. Από την πεθερά, το σύζυγο, τον εραστή, το συμμαθητή από τον παιδικό σταθμό…

“Εγώ αν την ξέρω; Χα! Μα τι μου λέτε! Σαν κάλπικη δεκάρα! Θα ξεχάσω εγώ που στο παιχνίδι του κουκλοθέατρου μου άρπαξε την καρεκλίτσα που ‘χα βάλει πάνω το μαρκαδοράκι μου; Αδίστακτη! Τσούλα!”

Στο τέλος, αφού την κλάψαμε την υπόθεση, δίναμε και ένα χαρτζιλίκι στην ξεφτιλισμένη έτσι για το ταξί. Τότε ήταν που άρπαζαν τα τηλέφωνα φωτιά.

Συμβούλιο κανονικό κάνανε όλες οι γριέτζες της γειτονιάς μέχρι να αποφασίσουν το ποιος έφταιγε.

“Με την ψήφο της Γίτσας έχουμε… 30 ψήφοι υπέρ της Πουτάνας και 42 υπέρ του Μαλάκα. Νίκησε ο Μαλάκας!”

Όμως τα χρόνια πέρασαν και τα ριάλιτι έγιναν talent shows. Πάνε οι χαζογκόμενες που έκλαιγαν δημοσίως. Το “Επιτέλους Μαζί” επιτέλους τελείωσε!

Θρήνος έπεσε στη γηραιά χώρα. Μνημόσυνο τελούμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα στη μνήμη του. Μέχρι και ο Google το ‘βαλε στα δημοφιλή.

Εξαιτίας των γριών, ξεκίνησαν τα νεανικά κοινά γιατί οι γριές κάνανε εμπάργκο στα κανάλια. Πορείες, πυρκαγιές, γράμματα διαμαρτυρίας…

“Φέρτε πίσω την τρελή, φέρτε πίσω την τρελή!”

Ευτυχώς για μας το κενό το αναπλήρωσε η Πάνια. Δόξα να ‘χει ο Γιαραμπής! Σωθήκαμε, σωθήκαμε!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...