Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Δύσκολο τεστ οδήγησης

Δύσκολο τεστ οδήγησης

τεστ οδήγησης“Έλα μάνα! Πήρα το δίπλωμα! Ε; Τι; Όχι ρε μάνα, όχι δεν πάτησα κανέναν επιτηρητή. Ούτε συμπλήρωσα μόνος μου τη βαθμολογία με την μέθοδο της ύπνωσης. Απλά τυχαία μου ‘πεσε το πορτοφόλι, ξέρεις, το γεμάτο με το νοίκι που μου ‘στειλες, στο πίσω κάθισμα. Μου το ‘δωσε ο άνθρωπος πίσω, αλλά είπα να μην τον προσβάλω και του ‘δωσα και το πορτοφόλι. Αλλά τα σήματα τα διάβασα και τα πέρασα!”

Και εκεί είναι που άνοιξες τους ασκούς του Αιόλου.

“Ε βέβαια, για να πάρεις δίπλωμα διάβασες. Για να περάσεις σε καμιά σχολή της προκοπής δεν μπορούσες να διαβάσεις. Αλλά έτσι είναι, ακούμε ποτέ τη μανούλα; Όοοοχι! Αλλά να το θυμάσαι, εσύ θα με πεθάνεις! Ακαμάτη! Το γάλα σου το ήπιες;”

Κάπως έτσι πρέπει να φανταστείς και συ την επιτυχία σου, αν κάποτε περάσεις το τεστ. Τι όμως πρέπει να κάνεις;

Αρχικά να πληρώσεις. Όχι καριολάκι, που μου γεννήθηκες πρωτευουσιάνος και θες να μου ‘χεις και φτηνές σχολές. Εγώ ο χωριάτης γιατί έσκασα 1200 για μηχανή και αμάξι (χωρίς το Άλτις);

Έπειτα να βρεις ένα δάσκαλο με κότσια. Ειδικά αν είσαι σαν και μένα ή τους φίλους μου που πήγαν στον ίδιο δάσκαλο με μένα, θα χρειαστείς κάποιον με πολλή υπομονή.

Ο δάσκαλος είναι το παν. Ο δικός μου είχε αναλάβει το νευρικό γκόμενο της κολλητής μου, με τον οποίο οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, την κολλητή μου που είχε συνεχώς το δίλημμα “Κάδος ή Μερσέντα; Που να πάω να στουκάρω;” και μένα που κόλλησα στη Θηβών περιμένοντας να δω τον “Ξεκίνα μωρή πουστάρα!!”. 2 φανάρια και 5 Πακιστανούς περίμεναν μέχρι να ξεκινήσω.

Το παν, να σου θυμίσω, δεν είναι να σε ξέρουν όλοι οι Mohammed, στα φανάρια. Το παν είναι να ξέρεις εσύ τι είναι τα φανάρια.

Αφού υπογράψεις την ασφάλειας ζωής και φτάσεις στην οπισθογωνία, μη φοβάσαι τίποτα. Πλην των κολόνων της ΔΕΗ, που πάνε και ξεπετάγονται όπου τους καπνίσει. TRAGILA!

Επόμενο βήμα είναι τα θεωρητικά μαθήματα. Όλοι τα πληρώσαμε, κανένας όμως δεν τα παρακολούθησε. Παίρνει το CD-ROM, το χώνεις στην υποδοχή και απλά κάνεις τέστ. Πολλά τεστ μέχρι να καταλάβεις ότι το σήμα με την Αγελάδα δε σημαίνει “Τα βλάχικα στα 500 μέτρα”.

Αφού τα ‘μαθες και αυτά, έρχεται η μέρα της πράξης. Μετά την 7η φορά θα σε περάσουν έτσι στα σήματα, γιατί θα ‘χει φτάσει και καλοκαίρι. Θέλουν να πάνε διακοπές οι άνθρωποι. Με σένα θ’ ασχολούνται;

Καπουλαριστά και τα σηματάκια, πάμε στα πρακτικά. Οδήγηση. Μαθαίνεις την πίεση των ελαστικών, τη μάρκα της ζάντας που φορούσε ο Βουκεφάλας και… σε κόβουν. Ή ξέχασες να βγάλεις το φλας ή ξέχασες να βάλεις το χέρι βαθιά. Άσε κάτω τα κλειδιά, βλαξ!

Θυμάμαι εμένα, ήταν αντικειμενικοί. Μόνο έναν κόψανε που στο παρκάρισμα τράκαρε 3 φορές το ίδιο αμάξι. Μία μπρος, δύο πίσω. Τσιγγελάκι την είχε δει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Με το αμάξι δεν παίζουμε Candy Crush. Χτύπα δύο όμοιες γιαγιάδες και σκόραρε.

Εγώ βέβαια ήμουν και τζιμάνι. Με την πρώτη τα πήρα όλα. Για σένα πάλι δεν ξέρω. Πάνω απ’ όλα, όμως, να θυμάσαι: Έχεις μεγάλο ταλέντο στην τσέπη και όλα τα τεστ θα ‘ναι εύκολα…

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...