Home / THINKDROPS / CINEMA / Οι αφανείς ήρωες της σκοτεινής αίθουσας

Οι αφανείς ήρωες της σκοτεινής αίθουσας

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 στις 8:00 μμ | Ο νέος, ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών Cinemarian  σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: «Οι αφανείς ήρωες της σκοτεινής αίθουσας» / Αφιέρωμα στους μηχανικούς προβολής του κινηματογράφου

Οι αφανείς ήρωες της σκοτεινής αίθουσας

Θα προβληθούν δύο ταινίες-φόρος τιμής στους χειριστές κινηματογραφικών μηχανών προβολής:

«Ο Μαέστρος»
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μαρία Λεωνίδα
Έτος παραγωγής: 1996
Διάρκεια: 12΄
(Bραβείο Καλύτερης Γυναικείας Σκηνοθεσίας στο 19ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 1996)

(Η ταινία θα προβληθεί από μηχανή 16mm και χειριστή τον Γιώργο Τζουγανάκη)

«Αφανείς Ήρωες»
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Σενάριο: Παναγιώτης Κουντουράς, Διονυσία Αρβανίτου
Έτος παραγωγής: 2012
Διάρκεια: 65΄
(Επίσημη συμμετοχή στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012)

Θα μιλήσουν:

– Εισαγωγή: «Από το φιλμ στην ψηφιακή ταινία»: Νανά Κυριαζή, θεωρητικός του κινηματογράφου
– Οι σκηνοθέτες των ταινιών και οι μηχανικοί προβολής Γιάννης Εβρενόπουλος και Βαρβάρα Πέππα

Θα παρουσιαστούν επίσης τα μαθήματα Κινηματογράφου της ομάδας CINE LAB και τα μαθήματα Φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσικούδη που ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Cinemarian

Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Αφανείς Ήρωες»:

Δείτε τη σελίδα της ταινίας εδώ
Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook πατώντας εδώ

Bιογραφικά σκηνοθετών

Η Μαρία Λεωνίδα είναι σκηνοθέτης. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Δανία. Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση ZDF/3SAT, την E.B.U., εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο και συνεργασίες για θεατρικές παραστάσεις. Από το 2002 συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα Μελίνα, με αποτέλεσμα να εστιάσει στη διδασκαλία video και τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων σε παιδιά, νέους και ενήλικες. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και διεθνή προγράμματα με αντικείμενο το ντοκιμαντέρ, τη γλώσσα του κινηματογράφου, το σενάριο και τη διαθεματική μάθηση. Παρουσιάζει την εργαστηριακή της δουλειά σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991 και είναι φοιτητής στο 3ο έτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Κινηματογράφου. Το 2007 η μικρού μήκους ταινία ”Η αρχή του τέλους” κερδίζει toβραβείο κοινού στο 2ο Crashfest. Το 2009 συμμετέχει με τη μεγάλου μήκους ταινία ”The Pop Corn Movie” στο τμήμα Digital Wave του 49ου Φ.Κ.Θ. Eργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και ηθοποιός σε θεατρικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει video clips, τηλεοπτικές διαφημίσεις και τη μικρού μήκους ταινία Bitter Dreams. Οι Αφανείς Ήρωες είναι η πρώτη του ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Ο ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών «Cinemarian» δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από αγάπη για την έβδομη τέχνη και τον πολιτισμό εν γένει. Διαθέτει αίθουσα προβολής 50 ατόμων και φουαγιέ. Όλοι οι χώροι κλιματίζονται.

INFO

Cinemarian
Διεύθυνση: Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, 11741, Κουκάκι-Αθήνα
www.cinemarian.gr
τηλ.: 211 400 2640  •  e-mail: info@cinemarian.gr

Πρόσβαση:
Από Σύνταγμα: τρόλεϊ 15 (στάση Άγιος Νικόλαος)
Από Ηλεκτρικό «Πετράλωνα»: τρόλεϊ 15 (στάση Φιλοπάππου)

Πιστεύουμε ότι αίτημα της εποχής είναι η δημιουργία συνεκτικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και η καλλιέργεια της κριτικής και αισθητικής αντίληψης.

Επιμένουμε ότι ο κινηματογράφος είναι πρωταρχικά μία συλλογική εμπειρία και η σκοτεινή αίθουσα τόπος συνάντησης και επικοινωνίας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

9th HRTFest | Κάλεσμα για εθελοντές

9th HRTFest | Κάλεσμα για εθελοντές

Το Handmade and Recycled Theater Festival και η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής εθελοντών για το ...