Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου

Τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου

Υλικά

Για την τάρτα
250 γρ. αλεύρι
50 γρ. άχνη
125 γρ βούτυρο
1 αυγό
15 γρ. γάλα
αλάτι

Για την κρέμα
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη
2 αυγά
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

Για τα μήλα
3 μήλα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
χυμό λεμόνι
κορν φλάουρ
κανέλα

Διαδικασία

Για τη ζύμη
Κοσκινίστε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε με τον γάντζο μέχρι να έχετε μια λέια και μαλακή ζύμη. Τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη και τοποθετήστε τη 30′ στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. και στρώστε τη σε μια ταρτιέρα 22 εκ. Τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 30′ να σταθεί

Για την κρέμα
Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε την πούδρα αμυγδάλου κοσκινισμένη και τα αυγά, ένα-ένα, μέχρι να απορροφηθούν. Αφήστε την κρέμα στο ψυγείο σκεπασμένη για 30′.

Για τα μήλα
Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες ή κύβους. Ραντίστε τα με χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ αναμείξτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και την κανέλα και πασπαλίστε τα μήλα.

Μοντάρετε την τάρτα

Βγάλτε την τάρτα από την κατάψυξη και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα αμυγδάλου. Στρώστε τα μήλα και ραντίστε τα με το βούτυρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30′.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...