Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι

Μπισκότα με ταχίνι και σουσάμι

Υλικά

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
160ml ταχίνι
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού μεγάλου μεγέθους (25 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. σουσάμι άσπρο
30 γρ. σουσάμι μαύρο
1 βανίλια (σκόνη)

Διαδικασία

Ανακατέψτε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μικρό μπολ με ένα κουτάλι και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο του αυγού, τη βανίλια και το αλάτι με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ελαφρώς στεγνή ζύμη.

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τυλίξτε τις με διαφανή μεμβράνη. Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες ή και από την προηγουμένη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Καλύψτε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βγάλτε ένα κομμάτι της ζύμης από το ψυγείο και αφήστε το να μαλακώσει ελαφρά. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί σε πάχος περίπου 6 χιλ. Βάλτε το μαύρο και το άσπρο σουσάμι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Πασπαλίστε με τη μισή ποσότητα σουσαμιού και πιέστε απαλά με τον πλάστη ώστε το σουσάμι να μπει ελαφρώς μέσα στη ζύμη. Κόψτε στρογγυλά μπισκότα με ένα κουπ πατ διαμέτρου 4 εκ. Βάλτε τα μπισκότα πάνω στις λαμαρίνες, αφήνοντας μεταξύ τους περιθώριο περίπου 2 εκ. Επαναλάβετε με την δεύτερη ζύμη.

Ψήστε τα μπισκότα μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να ροδίσουν, για 10′-12′. Βάλτε το ένα ταψί στη μεσαία σχάρα και το άλλο στην τελευταία. Στα μέσα του ψησίματος αλλάξτε θέση στα ταψιά μέσα στο φούρνο. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε δοχείο που κλείνει καλά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...