Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Πείτε μου κάποια που να ‘χει αισθήματα

Πείτε μου κάποια που να ‘χει αισθήματα

Ο Νεοέλλην, ως γνωστόν, έχει κάποια καλά στοιχεία αλλά κυρίως πολλά αρνητικά. Κάποια από αυτά; Να νομίζει ότι ξέρει τα πάντα. Να κορνάρει στο φανάρι. Να γκρινιάζει για όλα, αλλά να μην κάνει τίποτα. Να κολλάει ταμπελάκια σε όποιον διαφωνεί με την άποψή του. Να ακούει Παντελίδη. Και, φυσικά, να τσουβαλιάζει.

Και ας μείνουμε λίγο σε αυτό το τελευταίο…

…το τσουβάλιασμα

Αν δεν είσαι ΠΑΣΟΚ, είσαι ΝουΔού” (παλιά) και “Αν δεν είσαι ΠΑΣΟΚ, είσαι ΣΥΡΙΖΑ” (τώρα).
Συμπέρασμα; Για τον μέσο Νεοέλληνα, δεν υπάρχουν άλλες παρατάξεις.

Αν κοροϊδεύεις τον Ολυμπιακό είσαι βάζελος” και “Αν κοροϊδεύεις τον Παναθηναϊκό είσαι γαύρος“.
Συμπέρασμα; Για τον μέσο Νεοέλληνα, δεν υπάρχουν άλλες ομάδες.

Όλες οι γυναίκες είναι καρι*λες“. “Όλοι οι άντρες είναι μαλ*κες“.
Συμπέρασμα; Για τον μέσο Νεοέλληνα, δεν υπάρχουν σωστοί άνθρωποι.

Ποιο κοινό στοιχείο συνδέει και τα τρία παραπάνω παραδείγματα;
That’s right. Η ηλιθιότητα.

Στο θέμα μας, αν έχεις μπλέξει με ένα κάρο καρι*λες (μοιάζουν ετυμολογικά οι δυο λέξεις, τυχαίο;), τότε φίλε κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη σου. Διότι μετά την πρώτη φορά, άντε την δεύτερη, θα έπρεπε να είσαι πιο προσεκτικός.

Το ίδιο ισχύει και για σένα, κουκλίτσα μου, που τσουβαλιάζεις όλους τους άντρες. Έχουμε κουραστεί να ακούμε την καθεμιά σας να διατείνεται ότι “τι γίνεται με μένα πια; Έχω τον μαλακομαγνήτη;“. Όχι κοπελιά, δεν έχεις τον μαλακομαγνήτη. Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας είναι πυροβολημένοι. Τρελοί. Σάικο. Κούκου, πώς το λένε. Είναι απλά μαθηματικά: όταν το 85% είναι βλαμμένοι, αυτοί θα μας τυχαίνουν, εκτός αν έχουμε βρει τον τρόπο να τους απωθούμε από την πρώτη στιγμή. Καλή τύχη, λοιπόν!

Πείτε μου κάποια που να 'χει αισθήματα

Στο θέμα μας, ξανά: ναι, υπάρχουν γυναίκες με αισθήματα, όπως υπάρχουν και άντρες με αισθήματα. Είναι χαζό να θεωρείς ότι όλες οι γυναίκες είναι οι ίδιες, ιδίως τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου (εμείς) που σε διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε γνωρίσει αυτό το “σπάνιο” είδος ανθρώπων. Ω, ναι. Κι αφού μου το ζητάς, εγώ μπορώ να σου πω όχι μία, αλλά και δύο και τρεις που έχουν αισθήματα, αλλά –προσοχή εδώ– για τον σωστό άνθρωπο.

Τι θα πει σωστός; Ο καθένας μας το εννοεί διαφορετικά. Μπορεί να είναι σωστή για σένα μια γυναίκα που της αρέσουν οι γρήγορες μηχανές και τα τρέντι μπαρ. Για κάποιον άλλο, μια γυναίκα που μαγειρεύει καταπληκτικό παστίτσιο. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Προφανώς, για να δεις αυτά τα αισθήματα ΑΝ έχεις καταφέρει να γνωρίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο, θα πρέπει εσύ να ενεργήσεις έτσι ώστε να τα “ξεκλειδώσεις”. Ο καθένας θέλει το δικό του κλειδί και εδώ ισχύουν τρία τινα: α) το έχεις, β) δεν το έχεις αλλά είσαι διατεθειμένος να το βρεις ή γ) δεν το έχεις και δε σε νοιάζει να το βρεις, οπότε εκεί φταίει ο άλλος: ο “μαλ*κας” ή η *καρι*λα”.

Κι όσο κι αν επιμένουμε ως Νεοελληναράδες να ισοπεδώνουμε τα πάντα, να υπερβάλλουμε και να τσουβαλιάζουμε, το τραγικό της υπόθεσης είναι αυτό: ακόμα και όταν γνωρίσουμε αυτή τη μία εξαίρεση του κανόνα, θα την προσπεράσουμε εξαιτίας των ανόητων καταβολών μας, που θα ορίζουν ότι “όλες είναι ίδιες” και “όλοι είναι ίδιοι”.

Περαστικά μας, ναι; Ναι.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...