Και από ‘κει που δεν το περιμένεις, σου έρχεται η απόφαση του καναλιού Lifetime να κόψει τη σειρά “Witches of East End” (που συνήθως γράφεται και ως WitchEEs), τη στιγμή που το τέλος του Β’ κύκλου σε αφήνει γεμάτο με προσδοκίες, ερωτηματικά και αγωνία για τις ζωές των 4άρων αυτών γυναίκων.
Τι είναι όμως οι «Μάγισσες του East End»; Με λίγα λόγια είναι μια σειρά μυστηρίου, φαντασίας με κωμικοδραματικά στοιχεία μέσα από την οποία αναλύονται οι ζωές 4άρων μαγισσών τις οποίες τις έχει καταραστεί ένας πρόγονός τους. Συγκεκριμένα οι δύο αδερφές Joanna και Wendy Beauchamp έχουν την κατάρα να είναι αθάνατες (συγκεκριμένα η μία δεν πεθαίνει ποτέ ενώ η άλλη όποτε πεθαίνει ξαναζωντανεύει). Η κατάρα όμως έχει φτάσει και στις κόρες της Joanna, την Freya και την Ingrid οι οποίες γεννιούνται και πεθαίνουν πάντα πολύ νέες αναγκάζοντας την Joanna να βιώνει αυτόν τον κύκλο ξανά και ξανά και ξανά νιώθοντας αυτόν τον πόνο ατέρμονα.
Το τέλος του B’ κύκλου βρίσκει τις μάγισσες σε πολύ εύθραυστες καταστάσεις, που μου είναι αδιανόητο το ότι δε θα υπάρξει συνέχεια. Αυτό προφανώς ένιωσαν και άλλοι υποστηρικτές της σειράς ανά τον κόσμο ,με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το ειδικό αίτημα για την αναβίωση της σειράς. Προς το παρόν έχουν μετρηθεί ουκ ολίγες συμμετοχές, οι οποίες προβλέπονται να πολλαπλασιαστούν σε χρόνο dt:
http://www.ipetitions.com/petition/renew-witches-of-east-end
Δημιουργός της σειρά είναι η Maggie Friedman, η οποία ουσιαστικά διασκεύασε το ομώνυμο βιβλίο της Melissa de la Cruz. Η σεναριογράφος και παραγωγός έχει κατά κάποιον τρόπο σταμπαριστεί από σειρές με supernatural στοιχεία όπως το Spellbound και το Eastwick. Το δεύτερο μάλιστα παρόλο το καλό cast, την ενδιαφέρουσα πλοκή και το ιδιαίτερα μεγάλο fan base που είχε στον κόσμο, κόπηκε από το ABC έχοντας συμπληρώσει μόλις 13 επεισόδια.
Είναι γενικά επικίνδυνο σαν αντικείμενο να κάνεις τέτοιες σειρές, γιατί είτε θα υπάρχει σφοδρό fan following από άτομα που το λατρεύουν είτε θα υπάρχει η πλήρης απαξίωση από άτομα που δε θα ξέρουν ούτε καν το όνομά του. Εγώ δυστυχώς ανήκω στην πρώτη ομάδα, κι αν εξαιρέσουμε την ικανοποίηση που έχω νιώσει από 8 κύκλους Charmed δεν μπορώ να πω πως έχω καλό παρελθόν με σειρές με μάγισσες.
Αυτός ο κόσμος χρειάζεται λίγη μαγεία… αλλιώς δεν παλεύεται εύκολα. Δώστε ξόρκια και πάρτε μας την ψυχή (μετά όμως επιστρέψτε την, οκ;)