Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μανιταρόπιτα σπέσιαλ

Μανιταρόπιτα σπέσιαλ

Υλικά

Για τη γέμιση

500 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα, κομμένα σε φέτες
200 γρ. πλευρώτους, ψιλοκομμένα
200 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
60 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. Μελίχλωρο Λήμνου, τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σφολιάτα

2 φύλλα σφολιάτας
50 γρ. αυγό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για τη γέμιση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το μπέικον και ανακατεύουμε για περίπου 5’, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε για ακόμα 10’.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το τυρί. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 30 εκ. και προσθέτουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες για να σφραγίσει. Χαράζουμε την πίτα με ένα ίσιο μαχαίρι σε κομματια και αλείφουμε με το αυγό.

Ψήνουμε για περίπου 50’ μέχρι να ροδίσει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δεν γίνεται! Αν δεν μοσχομυρίσει το σπίτι και δεν περιμένεις με αγωνία να φας την πρώτη ...