Home / THINKDROPS / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / “Η Εφεύρεση των φτερών” του Sue Monk Kidd

“Η Εφεύρεση των φτερών” του Sue Monk Kidd

Η Εφεύρεση των φτερώνΈνα αριστούργημα για την ελπίδα, την τόλμη, την αναζήτηση της ελευθερίας και την επιθυμία να έχουν όλοι μια φωνή στον κόσμο.

Νο 1 Bestseller στους New York Times

Ανάμεσα στα καλύτερα βιβλίατου Amazon για το 2014

«Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που καθιστά την Εφεύρεση των Φτερών εξαιρετικό έργο; Είναι απλό: η Σου Μανκ Κιντ έγραψε ένα βιβλίο που θα προκαλέσει συζητήσεις. Είναι αδύνατο να το διαβάσεις και να μην αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά σχετικά με τη θέση μας ως γυναικών στην κοινωνία, αλλά και για τη συμβολή όλων των ανώνυμων ηρωίδων που έπαιξαν ένα ρόλο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, για να μας φέρουν εδώ που βρισκόμαστε… Ένας πραγματικός άθλος».
-Όπρα Γουίνφρεϊ, O – The Oprah Magazine

«Αριστοτεχνικό… Η Εφεύρεση των Φτερών είναι μια ιστορία για την ενθάρρυνση των γυναικών στον αγώνα τους να αλλάξουν τον κόσμο… Μια συναρπαστική αφήγηση εδραιωμένη σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα. Η Κιντ παραθέτει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για το πώς ο καθένας μας μπορεί να βρει τη φωνή του».
-Chicago Tribune

«Η εναλλαγή της αφήγησης ανάμεσα στη Σάρα και τη Σκοτούρα επιτρέπει στην Κιντ να αναπτύξει μια ακάθεκτη αφηγηματική ορμή καθώς εξερευνά το δύσβατο έδαφος ανάμεσα στις λευκές και τις μαύρες γυναίκες σε μία δουλοκτητική κοινωνία… Η γλώσσα του μυθιστορήματος γίνεται εξίσου απολαυστική όσο η καθηλωτική ιστορία του…»
-The Washington Post

«Η καυστική αλλά και απογειωτική ιστορία δύο γυναικών που συνδέονται με τα δεσμά ιδιοκτήτριας και σκλάβας… Ένα υπέροχα καλογραμμένο βιβλίο για την ασύλληπτη προσαρμοστικότητα των σκλάβων της Αμερικής».
-USA Today (Τέσσερα αστέρια)

«Το μυθιστόρημα ξεχωρίζει χάρη στην αριστοτεχνική ανάμιξη ιστορικών γεγονότων με φαντασία, μια συγκλονιστική υπενθύμιση για το πόσο παραμέλησε η επίσημη ιστορία τους ανθρώπους που άλλαξαν το ρου της».
-Los Angeles Times

«Η συγγραφή με τη φωνή κάποιου που ανήκει σε διαφορετική φυλή και έχει εντελώς διαφορετικά βιώματα είναι ένας δρόμος γεμάτος παγίδες. Κι όμως, η Σου Μανκ Κιντ κατάφερε να αποφύγει και τη συγκαταβατικότητα και τα κλισέ, πλάθοντας έναν αλησμόνητο χαρακτήρα στο πρόσωπο της Σκοτούρας, του συναισθηματικού πυρήνα του καθηλωτικού τρίτου μυθιστορήματός της».
-Boston Globe

«Ένα καθηλωτικό, διαφωτιστικό, απολαυστικό ανάγνωσμα… Η Κιντ γράφει εξαιρετικά και το βιβλίο καταυγάζει τις καθημερινές ταπεινώσεις και την ατέρμονη ύβρη της δουλοκτησίας».
-The Huffington Post

«Συγκλονιστικό… Η Εφεύρεση των Φτερών αποτυπώνει την κτηνωδία της σκλαβιάς με γλαφυρές λεπτομέρειες, εντάσσοντάς το στην παράδοση μυθιστορημάτων όπως Η αγαπημένη της Τόνι Μόρισον».
-The Observer, UK

«Η Εφεύρεση των Φτερών δεν είναι απλώς η ιστορία μιας φιλίας που αψηφά μια καταπιεστική κοινωνία· είναι η πολύ πιο ικανοποιητική ιστορία δύο ανθρώπων που ανακαλύπτουν μαζί ότι αξίζει να αγωνιστούν για τις ζωές τους».
-Entertainment Weekly

«Οι σκέψεις της Κιντ, οι στοχασμοί της πάνω σε μέρες συγκαλυμμένου χάους που απαρτίζουν τη ζωή της Χέτι, είναι έντονα λυρικές… Είναι η δική της ιστορία που προσδίδει στην αφήγηση τη φλόγα και την κίνηση, την οδυνηρή ομορφιά της, τις πιο δραματικές, σπαρακτικές στιγμές της… Υπάρχει μια ασυνήθιστη ομορφιά σε ολόκληρο το βιβλίο – αποσπάσματα που διαβάζονται με κομμένη την ανάσα και επιβάλλουν δεύτερη ανάγνωση για να απολαύσεις την αριστουργηματικά σφυρηλατημένη αφήγηση».
-Washington Independent Review of Books

«Η Κιντ απογειώνεται με αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα πάνω στη σχέση ανάμεσα σε μια σκλάβα και την κόρη δουλοκτητών στο Τσάρλεστον πριν την έκρηξη του Αμερικανικού Εμφυλίου. Η απεικόνιση των δουλοκτητών Νοτίων είναι ακόμα πιο οδυνηρή επειδή τους παρουσιάζει εξίσου ηθικά περίπλοκους, ενώ επενδύει τη Σκοτούρα με την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που δεν είναι απλώς θύμα, αλλά μια δυνατή γυναίκα με ελαττώματα».
-Kirkus Review, starred review
Η Χέτι Σκοτούρα Γκριμκέ, μια σκλάβα στο Τσάρλεστον των αρχών του 19ου αιώνα, διψά για ζωή πέρα από τους τοίχους που την κρατούν φυλακισμένη στην πλούσια οικία Γκριμκέ. Η κόρη της οικογένειας, η Σάρα, προικισμένη με ακόρεστο πνεύμα και επαναστατικές ιδέες, ξέρει από μικρή ότι προορίζεται να πετύχει κάτι σημαντικό στον κόσμο, αλλά την περιορίζουν οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται στις γυναίκες.

Η Εφεύρεση των Φτερών ακολουθεί τα αξιοθαύμαστα ταξίδια τους στη διάρκεια των επόμενων τριάντα πέντε χρόνων, καθώς και οι δύο διεκδικούν τη ζωή που επιθυμούν, επηρεάζοντας δραματικά η μία τη ζωή της άλλης και αναπτύσσοντας μια περίπλοκη σχέση που χαρακτηρίζεται από ενοχή, απείθεια, αποξένωση και τα δύσβατα μονοπάτια της αγάπης.

Αυτό το εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα αποτελεί έναν αφηγηματικό θρίαμβο, που εξετάζει χωρίς προκαταλήψεις μία από τις πιο θλιβερές πτυχές της αμερικανικής ιστορίας, με ηρωίδες γυναίκες των οποίων ο αγώνας για την ελευθερία, τη χειραφέτηση και το δικαίωμα στην έκφραση δε θα αφήσει κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο.

Ήταν κάποτε μια εποχή στην Αφρική που οι άνθρωποι µπορούσαν να πετάνε. Μου το είπε η µαµά µια νύχτα όταν ήµουν δέκα χρονών. Μου είπε: «Η γιαγιούλα σου το είχε δει µε τα µάτια της, Σκοτούρα. Πετούσαν, λέει, πάνω από τα δέντρα και τα σύννεφα. Πετούσαν σαν τους κότσυφες, τα µαυροπούλια. Όταν ήρθαµε εδώ, αφήσαµε αυτή τη µαγεία πίσω µας».

Αλλά είχα κληρονοµήσει κι εγώ την εξυπνάδα της µαµάς. Από δέκα χρονών ακόµα ήξερα ότι αυτή η ιστορία για τους ιπτάµενους ανθρώπους ήταν σκέτα φούµαρα. ?εν ήµασταν ξεχωριστά πλάσµατα που χάσαµε τη µαγεία µας.

Ήµασταν σκλάβοι και δε θα πηγαίναµε πουθενά.

Μόνο αργότερα κατάλαβα τι εννοούσε. Μπορούσαµε στ’ αλήθεια να πετάξουµε, αλλά δεν υπήρχε καµιά µαγεία σ’ αυτό.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Η Σου Μανκ Κιντ είναι η πολυβραβευμένη και καταξιωμένη συγγραφέας των μυθιστορημάτων Η Κρυφή Ζωή των Μελισσών και Η Sue Monk KiddΚαρέκλα της Γοργόνας, που επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Έχει γράψει ακόμα αρκετές βραβευμένες βιογραφίες, μεταξύ των οποίων το Traveling with Pomegranates, bestseller των New York Times, το οποίο συνέγραψε με την κόρη της, Αν Κιντ Τέιλορ.

Η Κιντ ζει στη Φλόριντα.

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

«Η μεγαλύτερη εφεύρεση: Η υπέροχη ιστορία της γραφής» της Silvia Ferrara

«Η μεγαλύτερη εφεύρεση: Η υπέροχη ιστορία της γραφής» της Silvia Ferrara

To βιβλίο αυτό είναι η ιστορία μιας εφεύρεσης που εξακολουθεί να περιβάλλεται από μυστήριο: της γραφής. Είναι σήμερα σχεδόν βέβαιο ...