Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Χούμους με παντζάρι

Χούμους με παντζάρι

Υλικά

Για το χούμους
225 γρ. παντζάρια
425 γρ. ρεβίθια βρασμένα, αποφλοιωμένα
50 ml λεμόνι, χυμό
30 γρ. ταχίνι
2 σκόρδα, πολτοποιημένα
αλάτι
¼ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
¼ κ.γ. τσίλι

Για το τελείωμα του πιάτου
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
20 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
κράκερς

Διαδικασία

Για το χούμους
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c. Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 45’ – 60’ μέχρι να μαλακώσουν.

Αφήνουμε τα παντζάρια στην άκρη να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα τους.

Στον επεξεργαστή τροφίμων τοποθετούμε τα παντζάρια κομμένα σε κύβους, τα βρασμένα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, την πάπρικα και το τσίλι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με άνιθο, φιστίκι Αιγίνης και λίγο ελαιόλαδο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά στο φούρνο

Μια συνταγή που μυρίζει Κυριακή! Δες πώς θα φτιάξεις το κλασικό και αγαπημένο αφράτο ρολό, γεμιστό με αυγά. Προετοιμασία Σε ...