Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Για πάντα μαζί

Για πάντα μαζί

Ξέρεις, η καψούρα έχει μαγικές δυνάμεις που λίγο-πολύ είναι γνωστές: σε μεταμορφώνει από cool τύπο σε ερωτευμένο σχιζοφρενή –όπως θα έλεγε ο Αγγελάκας–, από χεβιμεταλλά σε σκυλά (φτου σου, ξεφτίλα) και από μετρημένο άνθρωπο σε παπαρολόγο.

Για πάντα μαζί

Σε αυτό το τελευταίο θα επικεντρωθούμε σήμερα, καθώς, μεταξύ άλλων, ο έρωτας σε κάνει να ξεστομίζεις λόγια, που σε άλλες συνθήκες όχι μόνο δε θα τα έλεγες, αλλά και θα περιγελούσες όποιον άκουγες να τα λέει. Π.χ.: “Αν σε χάσω θα πεθάνω”, “δε θέλω άλλη γυναίκα/άλλον άντρα, είσαι αυτό που πάντα έψαχνα” και, φυσικά, “ό,τι κι αν γίνει, θα είμαστε για πάντα μαζί”.

Σε όλα αυτά, η απάντηση είναι: νομίζεις.

Δίχως να θέλω να κόψω τον ενθουσιασμό κανενός από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και είστε ερωτευμένοι, ό,τι γράφω έχει σκοπό να σας πετάξει στα μούτρα την αλήθεια για να μην πάθετε σοκ, αν (ΑΝ, λέω) τελικά έρθει η στιγμή που διαπιστώσετε πως, όχι, δε θα είστε για πάντα μαζί.

Φίλε και φίλη, αν αυτή είναι η πρώτη σου σχέση, δικαιούσαι να το πιστεύεις, όπως λίγο-πολύ όλοι μας κάναμε. Αν είναι η δεύτερη, τέλος πάντων, σε συγχωρούμε… Από τρίτη και πέρα, όμως, είσαι αφελής αν διατυμπανίζεις τόσο στον άνθρωπό σου όσο και σε τρίτους, ότι “θα είμαστε για πάντα μαζί”. Ο λόγος είναι απλός: και πού το ξέρεις ρε μεγάλε; Τόσες και τόσες περιπτώσεις γύρω μας έχουν αποδείξει πως σε μια σχέση μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτα πράγματα, που σιγά-σιγά σε κάνουν να αμφιβάλλεις για το πόσο μέλλον υπάρχει.

Ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο άλλος επάνω σε μια κρίσιμη κατάσταση, είναι ένα παράδειγμα. Όσο υπέροχος και καλός μαζί σου και αν είναι κάποιος, αν δεν μπορεί να επιδείξει την αναγκαία ψυχραιμία σε μια δύσκολη κατάσταση (που αναμφίβολα θα έρθει, είτε ως εσωγενής είτε ως εξωγενής), θα σε βάλει σε σκέψεις.

Θέλεις άλλο παράδειγμα; Ο πρώτος καιρός είναι σχεδόν πάντα καταπληκτικός! Περνάτε καλά, βρίσκετε πράγματα να κάνετε μαζί, δε βαριέστε. Κάποια στιγμή, η μαγεία χάνεται. Διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως με όσους κηρύττουν από εδώ κι εκεί ότι σε μια σχέση πρέπει ντε και καλά να φροντίζουν ώστε “κάθε μέρα να είναι μαγική, όπως τον πρώτο καιρό”. Εχμ, λυπάμαι, δε γίνεται αυτό που λες. Ο πρώτος καιρός είναι ο πρώτος καιρός. Σίγουρα, μπορείς να κάνεις πολλά για να περνάτε όμορφα για μήνες, χρόνια, δεκατίες ή και για πάντα, αλλά δε θα είναι όπως τον πρώτο καιρό, γιατί ο ενθουσιασμός για κάτι καινούργιο δεν μπορεί να παραμένει ίδιος, όταν το καινούργιο δεν είναι καινούργιο. Λογικό, ε; Σταμάτα λοιπόν να ζητάς απίθανα πράγματα από το έτερόν σου ήμισυ και να γκρινιάζεις όταν δεν μπορεί να στα δώσει.

Για πάντα μαζί

Πριν βάλεις τα κλάματα, όμως, κατάλαβε ότι αυτό είναι και το ζουμί της υπόθεσης: κάθε περίοδος σε μια σχέση έχει τα σπουδαία της. Ο αρχικός ενθουσιασμός είναι απαραίτητος για να ξεκινήσει το ταξίδι, τώρα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα. Να στο πω και παραστατικά; Μπορεί το πιο εντυπωσιακό στο ταξίδι ενός πυραύλου να είναι η εκτόξευσή του, με τις εκρήξεις και το φαντασμαγορικό της θέαμα, αν το καλοσκεφτείς, όμως, το ομορφότερο είναι η περίοδος που κινείται αργά και ήσυχα στο διάστημα, ανάμεσα στ’ αστέρια… Λέμε τώρα.

Το λοιπόν, άκου τον Κάζι και χαλάρωσε. Ζήσε τη στιγμή και σταμάτα να λες βλακείες, όπως “για πάντα μαζί” και άλλες σχετικές ανοησίες που, hello? δεν μπορείς ούτε να προβλέψεις ούτε να ελέγξεις. Ό,τι είναι να ‘ρθει θε να ‘ρθει, που λένε και στο χωριό μου.

Peace & Love!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...