Για πες

“Για πες”, μια φρασούλα τόση δα, δύο μόνο λέξεις, που έχουν τη δύναμη να κάνουν τα νεύρα σου τσατάλια.

Για πες
Βγαίνεις για καφέ με φίλο, έχετε να τα πείτε καιρό και ο τύπος, μετά την παραγγελία στην καλλίπυγο σερβιτόρα, στρέφεται προς εσένα και… “για πες“.

Χαμογελάς: “Εσύ πες, πονηρούλη! Τι λέει η κοπελιά; Καλή;“. Έχει ξεκινήσει νέα σχέση το παλικάρι, μετά από 2 χρόνια. Θα έχει να σου πει πράμα, ουούυ! Κι όμως, σου απαντάει με ένα “Ε τι να πω μωρέ, εντάξει, τσουλάει το πράγμα. Εσύ, τα δικά σου… για πες“.

Κάτσε ρε φίλε, δηλαδή δεν έχεις να μας πεις τίποτα για το αμόρε σου, δηλαδή; Ίσως νομίζεις ότι θα στη φάμε ή θα στη ματιάξουμε, τέλος πάντων! Ας αλλάξουμε θέμα.

Θα σου πω τα δικά μου, πες μου όμως πρώτα για τη συναυλία των Dream Theater που πήγες χθες!
Ντάξει μωρέ, καλοί ήταν. Τι κάνεις εσύ, για πες“.

Να μη στα πολυλογώ, ο τύπος ταξίδεψε στο Τσίτσεν Ίτζα, πήγε για σαφάρι στην Κένυα, έτρεξε για να ξεφύγει από πεινασμένο κροκόδειλο στη Β. Αυστραλία, πετάχτηκε ως το φεγγάρι, έπαιξε τάβλι με εξωγήινο, αλλά δεν έχει κάτι να σου πει. Αντιθέτως, σε καλεί να εξιστορήσεις τα δικά σου με ένα σαδιστικό “για πες“.

Τι να κάνεις κι εσύ, δύσμοιρε; Εξιστορείς:

Εεε… Την προηγούμενη Παρασκευή πήγα στο θέατρο“.
Και;
Αυτό.

Αμηχανία, κοιτάζετε τριγύρω, παίζει με τα κλειδιά του. Είσαι έτοιμος να βάλεις τα κλάματα γιατί αυτή είναι η ζωή σου τον τελευταίο καιρό λόγω έλλειψης χρόνου, διάθεσης ή ρευστού, η τρελή σου διασκέδαση συνίσταται σε μια βραδινή έξοδο το δεκαήμερο κι αυτή σε βαριά κουλτούρα – μα δε σε καταλαβαίνει κανείς. Γιατί όλοι θεωρούν ότι “ρε μαλάκα, εκεί στην Αθήνα κάθε βράδυ έξω πρέπει να είσαι”, καθώς δεν κατανοούν και την αδιαμφισβήτη κατά τα άλλα ανάγκη του ανθρώπου να ξεκουράζεται. Sorry που κοιμήθηκα πέντε ώρες χθες, ε, δε θα ξανασυμβεί ξέρω ‘γω.

Κι έχεις τον κάθε Ιντιάνα Τζόουνς πουεντάξει μωρέ, σιγά, μέχρι το Κιλιμάντζαρο πετάχτηκα για να μαζέψω κάστανα (ναι, λογικά δεν έχει καστανιές το Κιλιμάντζαρο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα) να σε πρήζει να του περιγράψεις την ανυπόφορη ρουτίνα σου με περίπου εκατόν είκοσι τέσσερα “για πες” ανά μισάωρο.

Φίλε, αν πραγματικά δεν έχεις κάτι να πεις, απόφυγε πάση θυσία τη συναναστροφή με τέτοιους τύπους… Για την ψυχική σου υγεία το λέω.

Για πες

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...