Home / THINKDROPS / ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / Οι 15 άχρηστες πληροφορίες της Κυριακής #2

Οι 15 άχρηστες πληροφορίες της Κυριακής #2

Άχρηστες πληροφορίες της Κυριακής, μέρος δεύτερο!

1) Κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στο Ιράκ, η κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν κρατούσε δεκάδες Αμερικανούς πολίτες ομήρους. Το γεγονός αυτό δεν άρεσε στο Μοχάμετ Άλι, ο οποίος πήγε στη Βαγδάτη χωρίς καμία στρατιωτική υποστήριξη για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων. Και τα κατάφερε, μιας και ο Σαντάμ δεν ήθελε να αφήσει τον Άλι να φύγει με άδεια χέρια!!!

2) Τα πουλιά μπορούν να φάνε όλων των ειδών τις καυτερές πιπεριές. Οι πιπεριές περιέχουν ουσίες που είναι καυτερές προς τα θηλαστικά, αφήνοντας έτσι τα πουλιά ανεπηρέαστα.

3) Στην Κίνα έχει γίνει της μόδας κάποιος να οργανώνει μια ψεύτικη κηδεία για τον εαυτό του! Παρότι είναι κάτι καινούργιο, τουλάχιστον 24 άτομα το μήνα σκηνοθετούν την κηδεία τους.

williamhitler4) Ο Χίτλερ είχε έναν ανιψιό ονόματι Γουίλιαμ Χίτλερ, ο οποίος ήταν Άγγλος υπήκοος και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πολέμησε ενάντια στα στρατεύματα της Γερμανίας και του θείου του.

5) Μιας και μιλάμε για τον Χίτλερ, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ακόμα ο Αδόλφος ήταν ένας απλός στρατιώτης στο πεδίο της μάχης, ένας Άγγλος στρατιώτης είχε την ευκαιρία να τον σκοτώσει αλλά τον άφησε να ζήσει καθώς “δεν ήθελε να σκοτώσει κάποιον που ήταν ήδη τραυματίας”.

6) Στον πλανήτη HD 189733b βρέχει γυαλί! Το φαινόμενο προκαλείται από το συνδυασμό πολύ υψηλών θερμοκρασιών και πολύ δυνατών ανέμων.

7) Το 90% των επιβατών σε αεροπορικά δυστυχήματα επιβιώνει. Από το 1983 έως το 2000 στις ΗΠΑ συνέβησαν 568 αεροπορικά δυστυχήματα με συνολικό αριθμό επιβατών 53,487 εκ των οποίων 51,207 επιβίωσαν.

8) Η πιο ασφαλής θέση για να κάθεται κάποιος σε αεροπλάνο είναι αυτή πάνω από τα φτερά και δίπλα στην έξοδο κινδύνου. Εκείνο το σημείο έχει την περισσότερη επένδυση μετάλλου.

float-or-sink-hot-large9) Για κάποιο λόγο τα κουτάκια Coca Cola Light επιπλέουν στο νερό ενώ τα κουτάκια με κανονική Coca Cola βουλιάζουν.

10) Όταν ο Τζάκι Τσαν ήταν 18 χρονών, μπλέχτηκε σε έναν καβγά με μια ομάδα μηχανόβιων της περιοχής. Όταν τελείωσε η μάχη παρατήρησε ένα “κόκκαλο” να προεξέχει σε μια από τις αρθρώσεις του χεριού του. Αφού πέρασε σχεδόν μισή μέρα προσπαθώντας να βάλει το “κόκκαλο” στη θέση του, κατάλαβε πως ήταν το δόντι κάποιου μηχανόβιου!

11) Το άγαλμα της Ελευθερίας αρχικά οι Γάλλοι το δώρισαν στην Αίγυπτο, αλλά αυτή το αρνήθηκε. Έτσι, οι Γάλλοι αποφάσισαν να το δωρίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

12) Στο Βατικανό υπάρχει το μοναδικό ΑΤΜ παγκοσμίως, του οποίου οι οδηγίες είναι γραμμένες στα λατινικά.

13) Στην πολιτεία της Οκλαχόμα υπάρχει η πόλη Okay. Εάν κάποιος θέλει να στείλει ένα γράμμα στην εν λόγω πόλη, σύμφωνα με το σύστημα των ΗΠΑ θα πρέπει να την γράψει ως Okay, OK.

14) Ακόμα και αν οι ΗΠΑ μειώσουν τη χρηματοδότηση του στρατού τους κατά 80%, θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική χρηματοδότηση παγκοσμίως.

15) Το 2013 επιστήμονες από τη Σκωτία δημιούργησαν μια πίτσα, που περιέχει το 33% των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ένας άνθρωπος ημερησίως. Μπορείς να την φας για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό!

Πού θα βρεις το πρώτο μέρος; Εδώ φυσικά!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πόσο ζυγίζει ένα σύννεφο και άλλες 14 άχρηστες πληροφορίες της Κυριακής

1) Η ακριβότερη πινακίδα αυτοκινήτου κοστίζει 14,3 εκατομμύρια δολάρια. Κάτοχός της είναι ένας δισεκατομμυριούχος από το Άμπου Ντάμπι. 2) Κάποιες αρκούδες στη ...