Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Gone Too Soon: Σειρές που κόπηκαν νωρίς

Gone Too Soon: Σειρές που κόπηκαν νωρίς

Το καλό με τις τηλεοπτικές σειρές είναι, πως επειδή εκτυλίσσονται σε επεισόδια σε βάθος χρόνου, μπορείς πιο εύκολα να δεθείς με τους χαρακτήρες και να φανατίζεσαι περισσότερο για να παρακολουθείς τις περιπέτειές τους. Τι γίνεται όμως αν μια σειρά κοπεί;

Σειρές Που Κόπηκαν Νωρίς

Σε αντίθεση με μια ταινία που έχει αρχή, μέση και τέλος μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, η σειρά χρειάζεται τουλάχιστον έναν κύκλο επεισοδίων για να μπορέσεις να τη θεωρήσεις ολοκληρωμένη. Εάν την κόψουν, τότε εμείς οι θεατές μένουμε με ένα αίσθημα του ανεκπλήρωτου (και γι’ αυτό οι πωρωμένοι ξεκινάμε τα fan fiction)! Στην πορεία της ελληνικής τηλεόρασης έχουν παρατηρηθεί αρκετά τέτοια παραδείγματα, εκ των οποίων θα παρουσιάσω τα πιο γνωστά!

Σειρές που κόπηκαν βάναυσα

Σ’ αυτή την κατηγορία θα βάλω τις σειρές που το κανάλι σταμάτησε να προβάλλει, χωρίς καν να δώσει ένα τέλος. Αυτές είναι το 7 Ζωές, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας και το Ελεύθερος κι Ωραίος.

ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

Στο 7 Ζωές είχαμε έναν 15άρη έφηβο που ξυπνάει έπειτα από 20 χρόνια σε κώμα και αρχίζει να ανακαλύπτει ξανά τη ζωή. Αν και πολύ ωραία ιδέα (βασισμένη σε Ισπανική σειρά), μάλλον το κοινό δεν την ψήφισε (παρόλη τη συνεργασία Σεϊταρίδη-Πατσίκα που έπαιζαν μαζί στους S1ngles). Ίδιο τέλος είχε και το Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, όπου ο Παύλος Χαϊκάλης με τον Σάκη Μπουλά συνεργάζονται μετά το χρυσό 50-50, χωρίς όμως να συγκινήσουν πολύ την AGB.

Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει, όμως, ακάθεκτος και κόβει και το Ελεύθερος κι Ωραίος (με τον Πυρπασόπουλο, τον Μπεγνή, την Κάρμεν Ρουγγέρη και την Έφη Παπαθεοδώρου). Είχε τη σειρά στο συρτάρι για 3 χρόνια, και με το που την προβάλει την κόβει μετά από περίπου ένα μήνα προβολών. Τωρά αυτό δεν είναι αντισυναδελφικό;

Σειρές που κόπηκαν ομαλά

Εδώ στον αντίποδα, συναντάμε τρεις σειρές του Mega πολυαναμενόμενες, που όμως δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τόσο το κοινό και αντί να κοπούν αμέσως, τους δόθηκε ένα γρήγορο τέλος. Αυτές είναι το Ουκ αν Λάβοις Παρά του μη Έχοντος, το Ποιος Μας Πιάνει και οι Κούκλες.

Σειρές που κόπηκαν ομαλά

Ουκ Αν Λάβοις Παρά του Μη Έχοντος: Ένα κόμικ στιλ South Park που σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα είχε το Mega στα χέρια του και, αντί να το εκμεταλλευτεί, τελικά το σταμάτησε πριν καν προλάβει να γίνει cult. Τα νούμερα δεν ήταν ικανοποιητικά, καθώς το πρόβαλλαν ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα. Αντίθετα, τα views στο webTV ήταν εξαιρετικά. Παρόλα αυτά, η σειρά ολοκληρώθηκε σε 13 επεισόδια και ένα extra, έπειτα από προτροπή του κοινού!

Ίδια μοίρα είχαν και τα πολυαναμενόμενα Ποιος μας Πιάνει και Κούκλες. Το ένα θεωρείτο ως πνευματικό παιδί του Παρά Πέντε, χωρίς όμως να έχει την ανάλογη επιτυχία, και το άλλο επειδή ήταν η διασκευή του πασίγνωστου Sex and the City. Παρόλο που ως μεταφορά ήταν εξαιρετική (καθώς αντανακλούσε την πραγματικότητα μιας Ελληνίδας γυναίκας), η σειρά δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη.

Σειρές με κουτσουρεμένο δεύτερο κύκλο

Άλλη μια κυριαρχία του ANT1. Σ’ αυτή την κατηγορία έχουμε σειρές, που ενώ έκαναν ένα πολύ πετυχημένο πρώτο κύκλο ο δεύτερος μάλλον τους απογοήτευσε, με αποτέλεσμα να τη σχολάσουν πριν την ώρα της. Αυτές είναι οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, το Λίτσα.com, και η Ονειροπαγίδα.

Σειρές με κουτσουρεμένο δεύτερο κύκλο

Παρόλη την τεράστια επιτυχία και τον ντόρο της πρώτης σεζόν, η δεύτερη μάλλον απογοήτευσε το κοινό καθώς δεν εκτυλισσόταν όλη μέσα στους Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη, αλλά είχε και το roadtrip του Παυλάτου και τη Μιχαήλ. Δεν ξέρουμε αν είναι αυτός ο μόνος λόγος ή αν οι συγγραφείς ήθελαν έναν μικρότερο Β’ κύκλο, αλλά όπως και να ’χει αυτή η σειρά θα μας λείψει!

Και οι δύο σειρές Λίτσα.com και Ονειροπαγίδα ήταν ρομαντικές κομεντί που τις σκηνοθέτησε η Όλγα Μαλέα. Και οι δύο σειρές αγαπήθηκαν από το κοινό στον πρώτο κύκλο, αλλά στον δεύτερο –δεν ξέρω γιατί– φαίνεται πως το κοινό δεν ήταν τόσο θερμό. Μπορεί να ήταν θέμα σεναρίου, μπορεί να ήταν θέμα προσέγγισης… Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως θα ήθελα να δω έναν πιο αντιπροσωπευτικό δεύτερο κύκλο!

Σειρές που πήγαιναν καλά, αλλά κόπηκαν

Ε, ναι. Σ’ αυτή την κατηγορία θα συναντήσουμε 2 σειρές-θρύλους της συχνότητας του Mega Channel, που ενώ παίζονται εδώ και τόσα χρόνια σε επανάληψη, το κανάλι κάποτε τις έκοψε μετά το πέρας του 2ου κύκλου.

Σειρές που πήγαιναν καλά, αλλά κόπηκαν

Η πρώτη είναι το Ρετιρέ, το οποίο όπως φημολογείται δεν έχει τέλος. Ο Δαλιανίδης είχε σίγουρο πως η σειρά θα συνεχιζόταν για τρίτη χρονιά, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την ιστορία. Όταν λοιπόν το κανάλι την έκοψε δεν το περίμενε κανείς, με αποτέλεσμα να μη μάθουμε ποτέ εάν η Χαρούλα Πεπονάκη θα παντρευτεί τον καφετζή Φοίβο!

Η δεύτερη είναι οι Δυο Ξένοι. Ήταν σχεδόν πάντα πρώτη σε τηλεθέαση και το Mega τη στήριζε πάρα πολύ σαν σειρά. Όταν, όμως, βγήκε το budget του τρίτου κύκλου με τους φουσκωμένους μισθούς κάποιων συντελεστών και με γυρίσματα σε Λονδίνα και τα σχετικά, το κανάλι αναγκάστηκε να ακυρώσει τον τελευταίο κύκλο της σειράς, αφήνοντας τους θεατές ξεκρέμαστους. Όχι, πείτε την αλήθεια, δε νιώθετε πως κάτι σας λείπει όταν βλέπετε το τελευταίο επεισόδιο;

Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;

Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;

Αποτελεί ειδική κατηγορία από μόνη της αυτή η σειρά. Κόπηκε σε ένα από τα πιο κρίσιμα επεισόδια της πορείας της και μάλιστα στο 7ο. Ενώ το κανάλι είχε παραγγείλει 30 επεισόδια, τελικά το τεταμένο κλίμα στα γυρίσματα οδήγησε στη σταδιακή καθυστέρηση παράδοσης των επεισοδίων και εν τέλει τη διακοπή της σειράς.

Φημολογείται το πώς θα τελείωνε, με τις πρωταγωνίστριες να κάνουν το φόνο και να γλιτώνουν. Ωστόσο, θα τις βλέπαμε να περνούν μια περίοδο γεμάτες φόβο, ενοχές και τύψεις, που τελικά θα τους οδηγούσε στο να παραδοθούν από μόνες τους στον εισαγγελέα. Όμως η αλήθεια για το πρόσωπο του Μαντά θα έβγαινε στο φως, με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να τις αθωώνει!

Ωραίο ακούγεται το τέλος, και ακόμα πιο ωραία θα το βλέπαμε εάν συνεχιζόταν. Όπως και να ’χει, όμως, αυτή η σειρά των Ρήγα-Αποστόλου θεωρείται φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς αγαπήθηκε από το κοινό πιο πολύ απ’ ό,τι από τους συντελεστές της!

 

One comment

  1. Βασιλιαδες,5050,κατω παρταλι,μανα χ ουρανου,εθνικη ελλαδος,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

7 Σειρές από την Αυστραλία που δεν ξέρατε και θα σας εκπλήξουν!

Είχατε ποτέ την περιέργεια τι σειρές μπορεί να παράγει η Αυστραλία; Εννοώ ότι η παράδοση της Αυστραλίας είναι να βγάζει ...