Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ταλιατέλες al nero με καβούρι

Ταλιατέλες al nero με καβούρι

Υλικά

Για τις ταλιατέλες
400 γρ. αλεύρι 00
3 γρ. αλάτι θαλασσινό
150 γρ. αυγό
15 γρ. μελάνι σουπιάς
15 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
200 γρ. καβούρι, ψίχα
150 γρ. τοματίνια
120 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 τσίλι κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 κ.σ. αλάτι σε νιφάδες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Για τις ταλιατέλες
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το μελάνι σουπιάς, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τοποθετούμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε σιγά, σιγά τα υγρά ζυμώνοντας σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Αν η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε λίγο αλέυρι σταδιακά. Αν είναι αρκετά σκληρή προσθέτουμε νερό, μια κουταλιά τη φορά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30’. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε σε φύλο στο ειδικό μηχάνημα και έπειτα σε ταλιατέλες. Πασπαλίζουμε τις ταλιατέλες με αλεύρι και τις κρεμάμε μέχρι να ανοίξουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4-5’.

Για τη σάλτσα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά και προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι για 1-2’ να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σωτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το καβούρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες αλατιού. Αδειάζουμε τη σάλτσα επάνω στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...