Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Homeland: σειρά για πολλά καρδιακά

Homeland: σειρά για πολλά καρδιακά

Πρόσφατα η σειρά Homeland τελείωσε τον 4ο κύκλο επεισοδίων της, αφήνοντάς μας μαλ*κες με όσα είδαμε. Προσωπικά χαιρόμουν που δεν πάσχω από καρδιολογικά προβλήματα!

Δεν ξέρω πώς παρακολουθείτε εσείς σειρές τέτοιου περιεχομένου, αλλά εγώ απορροφώμαι απίστευτα. Αφού σε κάποιες στιγμές (για την ακρίβεια σε πολλές) έβρισκα τον εαυτό μου να φωνάζει στην οθόνη προσπαθώντας να κάνω την Carrie, τον Quinn, τον Saul να με ακούσουν και να σώσουν το τομάρι τους. Ευτυχώς, το γεγονός ότι δεν βρισκόμαστε σε κόσμο που έχει δημιουργήσει ο George RR Martin μας διαβεβαιώνει πως δε θα πεθάνει κάποιος από τους βασικούς χαρακτήρες και καθησυχαζόμαστε κάπως.

(Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILER ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ)

Εξαιρείται βέβαια ο Brody, καθώς, όπως και να το κάνουμε, είχε έρθει η ώρα του!

Πολλοί αρχικά ανησύχησαν για το πώς θα συνεχιζόταν η σειρά μετά το θάνατο του Nicolas Brody. Άλλοι πάλι (όπως εγώ) περίμεναν με αγωνία να δούμε πώς θα κινηθεί τώρα η ιστορία με την Carrie και τον Saul να ελέγχουν το παιχνίδι. Και έτσι αποφάσισα να βάλω να δω το πρώτο επεισόδιο… Και ως δια μαγείας σβήστηκε κάθε μνήμη του Brody!

Homeland_410_0162.R

Αρχικά, αλλάζει εντελώς το σκηνικό. Το πολύ δύο επεισόδια είναι εγκατεστημένα στην Washington. Όλα τα υπόλοιπα είναι στη Μέση Ανατολή. Στο Πακιστάν πλέον, παρακολουθούμε μια ολόκληρη επιχείρηση με βάση την Αμερικανική Πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ, γεμάτη με ένταση, άπειρα πισώπλατα μαχαιρώματα, κατασκόπους, κυβερνητικά μυστικά και άλλα πολλά που ενώ θέλω τόοοοοσο πολύ να τα μοιραστώ μαζί σας θεωρώ πως θα ήταν καλύτερα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας!

Αλλά με ποιανού το μέρος θα είστε; Από τη μια, θα μου πείτε, πρόκειται για αμερικανική σειρά και σε βάζει να νοιάζεσαι για τον Αμερικάνο πρωταγωνιστή που προσπαθεί να προστατέψει τη χώρα του. Από την άλλη, όμως, με το πέρας του πρώτου επεισοδίου αρχίζεις να σκέφτεσαι λίγο διαφορετικά…! Η αφορμή είναι ο βομβαρδισμός ενός σπιτιού, όπου φημολογούταν ότι κρυβόταν ένας πολύ γνωστός τρομοκράτης Ταλιμπάν, ο Haissam Haqqani. Στα μέσα του επεισοδίου μαθαίνουμε πως στο σπίτι αυτό λάμβανε χώρα ένας γάμος και η βόμβα τελικά σκότωσε σχεδόν όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί. Η Αμερικανική μεριά έσπευσε να καλύψει τα νώτα της ώστε να μη βγει παραέξω η είδηση, ενώ παράλληλα ένα παιδί, που σώθηκε από την έκρηξη και την κατέγραψε με το κινητό του, ψάχνει να βρει τρόπους να σωθεί απ’ όσους τον κυνηγάνε…

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ βρέθηκα διχασμένος! Ενώ αρχικά έχεις χαρακτήρες που ήδη γνωρίζεις εδώ και 3 κύκλους και που είσαι με το μέρος τους, τελικά βλέπεις πως η ανθρωπιά και η τιμιότητα κάποιου δε φανερώνεται μέσα από τον χρόνο αλλά μέσα από μικρές στιγμές και κρίσιμες αποφάσεις! Και ο διχασμός σας αυτός θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος όσο θα εξελίσσεται ο κύκλος… Μέχρι που θα σιγουρευτείτε με το τέλος της σεζόν (ένα φινάλε λίγο πιο υποτονικό, εσωτερικό και ίσως πιο ουσιαστικό απ’ ό,τι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε για έναν κύκλο γεμάτο ένταση)!

homeland

Νιώθετε, λοιπόν, έτοιμοι να παρακολουθήσετε αυτό τον κύκλο του Homeland; Εγώ σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα… Συμβουλευτείτε πρώτα, όμως, τον οικογενειακό σας γιατρό. Ποτέ δεν ξέρετε τι γίνεται…!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...