Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κέικ με ρικότα

Κέικ με ρικότα

Κέικ με ρικόταΥλικά

250 γρ. ρικότα
200 γρ. αυγά
20 γρ. κρόκο αυγού
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. πιπέρι πράσινο
20 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
30 γρ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
5 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο
5 γρ. ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ρικότα, τα αυγά και τον κρόκο αυγού και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το πεκορίνο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στη ρικότα, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα χωρητικότητας 500 γρ. αλειμμένη με βούτυρο και την τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35΄-45΄ μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10’ και έπειτα το ξεφορμάρουμε περνώντας περιμετρικά στα τοιχώματα ένα ίσιο μαχαίρι.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...