Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Εθνική Ελλάδος & Ηρωίδες: Ποια γυναίκα είσαι;

Εθνική Ελλάδος & Ηρωίδες: Ποια γυναίκα είσαι;

Οι Τρίτες στο Mega είναι γυναικεία υπόθεση. Αν και ακούγεται σαν διαφήμιση, ο στόχος μου δεν είναι αυτός. Το “Μεγάλο Κανάλι” διαλέγει να παίξει δύο αρκετά ισχυρά χαρτιά του την ίδια μέρα, και ίσως αυτό που τα συνδέει είναι η θεματολογία (καθώς και το cast!).

 Εθνική Ελλάδος & Ηρωίδες

Από τη μία έχουμε την πολυαναμενόμενη “Εθνική Ελλάδος” του Γιώργου Καπουτζίδη, η οποία μας παρουσιάζει την ιστορία μερικών γενικών που, στην προσπάθεια να φέρουν τούμπα τη ζωή τους, αποφασίζουν να διαμορφώσουν την επίσημη Εθνική Ελλάδος Κέρλινγκ (όσο για το τι είναι το κέρλινγκ, σας έχω link στο τέλος).

Εθνική Ελλάδος & Ηρωίδες

Από την άλλη έχουμε τις “Ηρωίδες” της Αλεξάνδρα Κ* (μην με ρωτήσετε ποιο είναι το επώνυμο ή γιατί το γράφει η συγκεκριμένη κυρία έτσι, γιατί δεν το ξέρω και ούτε έχω υπόμνημα στο τέλος). Στις “Ηρωίδες” λοιπόν έχουμε μια παρέα γυναικών, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα τις καθημερινότητας, προβλήματα με τους άντρες, προβλήματα με γονείς και γενικά αντιμετωπίζουν ό,τι έρχεται στο διάβα τους.

Ηρωίδες

Ποια η σχέση αυτών των δύο σειρών; Νομίζω πως δε χρειάζεται να επεκταθώ! 3 γυναίκες από τη μία, 3 γυναίκες από την άλλη. Το περιβάλλον: η Ελλάδα της κρίσης. Τα προβλήματα: αναρίθμητα. Οι λύσεις: ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

Εάν ένας άνθρωπος ανοίξει την τηλεόρασή του Τρίτη βράδυ και επιλέξει να συντονιστεί στη συχνότητα του Mega Channel, τότε θα έρθει αντιμέτωπος με δύο back to back φιλόδοξες παραγωγές που παρουσιάζουν τη γυναικεία αλληλεγγύη και θέληση, ως το μόνο πράγμα που είναι σταθερό μέσα σ’ αυτό το γενικό περιβάλλον οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης ηθών! Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: με ποιον τρόπο δρα η διαδικασία της ταύτισης του θεατή; Εάν είσαι γυναίκα (και κυρίως ανάμεσα σε ηλικίες 25-45), τότε είναι πολύ πιθανό να βρεις έναν τρόπο να προβάλεις τον εαυτό σου πάνω στους βασικούς χαρακτήρες αυτών των σειρών. Εάν πάλι όχι, τότε μπορείς να κλείσεις το άρθρο αυτό και να αποδεχτείς πως γι’ αυτές τις σειρές είσαι είτε ο κακός και παρεξηγημένος είτε ο καλός και εξυπηρετικός, αλλά ποτέ μα ποτέ ο βασικός ήρωας!

Ξεκινάμε λοιπόν με τις γυναίκες 37-45 AKA με την “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ”

Εθνική Ελλάδος

Είσαι γύρω στα 40, χωρισμένη με παιδιά και άνεργη. Τότε η Νίκη Αγγελίδη μπορείς να πεις με σιγουριά πως είναι το alter ego σου. Μια γυναίκα που κάποτε έκανε αυτό που αγαπούσε και ένιωθε ευτυχισμένη. Πλέον όμως η ζωή της την έχει αναγκάσει να περιορίζει αυτά που θέλει να κάνει και στη θέση τους να ασχολείται μ’ αυτά που πρέπει να κάνει. Έχει αξιοπρέπεια, δυναμισμό, όνειρα και αρκετή θέληση για να καταφέρει να δει να πραγματοποιούνται στον ξύπνιο της αντί να τα βλέπει μόνο στον ύπνο της. Θέλει τα παιδιά της να είναι υπερήφανα γι’ αυτήν και γι’ αυτό αποφασίζει να ασχοληθεί με το κέρλινγκ (η κάθε γυναίκα εδώ μπορεί να αλλάξει το «κέρλινγκ» με την ασχολία των ονείρων του).

Εθνική Ελλάδος

Εάν πιστεύεις πως είσαι η Φρόσω Αγγελίδη τότε θα πρέπει να είσαι γύρω στα 45, παντρεμένη με παιδιά και να είσαι ο τύπος της εργαζόμενης και νοικοκυράς. Η Φρόσω είναι από τη φύση της ήπιος άνθρωπος που αγαπάει την οικογένεια της ενώ παράλληλα τη φοβάται. Κάποτε ήταν ερωτευμένη με τον άντρα της αλλά πλέον έχει βρεθεί παγιδευμένη σε ένα γάμο με έναν ελληναρά φασίστα τον οποίο αναγκάζεται να κοιμίζει με υπνωτικά για να μπορεί να ξεσκάει λίγο από το σπίτι. Είναι ο τύπος της γυναίκας που αδυνατεί να πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξει τη ζωή της αλλά με λίγο σπρώξιμο αρχίζει να παίρνει μπρος.

Εθνική Ελλάδος

Η Φοίβη Παπαδάτου είναι η γυναίκα που αν την έχεις τότε ξέρεις πως η εξωτερική σου πληρότητα δεν συμβαδίζει με την εσωτερική σου κενότητα. Μια γυναίκα γύρω στα 37 που ενώ θέλει να γίνει ευτυχισμένη δεν ξέρει τι είναι που θα την κάνει ευτυχισμένη. Είναι πασίγνωστη ηθοποιός που όμως σιχαίνεται την υποκριτική. Ενώ είναι πολύ όμορφη η ίδια νιώθει δυστυχισμένη με τη δουλειά της και με τη σχέση της ενώ η έλλειψη στόχου από τη ζωή της είναι που την κάνει να μην ξέρει που να ξεσπάσει. Από τη στιγμή όπως που θα βρει τι είναι αυτό που θέλει στη ζωή της είναι ικανή να κάνει τα πάντα προκειμένου να το πετύχει.

Στη συνέχεια έχουμε τις γυναίκες 25-35, και αυτές είναι οι “ΗΡΩΙΔΕΣ”

Ηρωίδες

Ξεκινάμε με τη Μιμή Παπαδόγκωνα (για τις φίλες Μιμίκα). Απόφοιτος νομικής με μεταπτυχιακό στην Κίνα (που δεν τελείωσε!). Είναι στον κόσμο της και σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχει μόνο Αυτός (και δεν εννοώ τον Jesus). Ζει μια καθημερινότητα που τη βαριέται εκτός από τις στιγμές που ο Αυτός της στέλνει μήνυμα για να βρεθούνε. Δηλαδή γυναίκα που με τα παλαμάκια που της χτυπάει ο άλλος τρέχει ξωπίσω του και αρχίζει να χορεύει ανάλογα με τις προσταγές του. Μέσα από τη γυναίκεια φιλία ίσως καταφέρει να βρει τη δύναμη να αποτινάξει τα “δεσμά” και να νιώσει καλά με τον εαυτό της!

Ηρωίδες

Δεύτερη στη λίστα είναι η αδερφή της, η Λούκι Παπαδόγκωνα (μην με ρωτάται από πού βγαίνει, δε γνωρίζω δεν απαντώ!). Επίσης στον κόσμο της (διαφορετικός από της αδερφής της), σερβιτόρα εκ πεποιθήσεως, φευγάτη και χωρίς ιδιαίτερες αναστολές. Εάν θέλει να στα χώσει θα στα χώσει. Εάν θέλει να σου χώσει μπουνιά θα στη χώσει. Εάν θέλει να κουρνιάσει στην αγκαλιά σου θα κουρνιάσει. Είναι γενικά δυνατή σαν χαρακτήρας και γι’ αυτό δεν σταματάνε να έρχονται οι δοκιμασίες προς το μέρος της. Η άσχημη σχέση με τη μητέρα της και η ασταθής ερωτική της ζωή είναι λίγα από τα τρωτά της σημεία. Κι εκεί είναι που συμβάλει η γυναικεία φιλία (ακόμα κι αν προέρχεται και από trans άτομα!).

Ηρωίδες

Τελευταία στη λίστα βρίσκουμε την Έλλη. Ο μοναδική παντρεμένη με παιδί που όμως σιχαίνεται το θεαθήναι του γάμου. Προτιμάει να είναι η γκόμενα του άντρα της παρά η σύζυγος. Ωστόσο ανακαλύπτει πως τελικά υπάρχει και κανονική γκόμενα πράγμα που την προσγειώνει ανώμαλα στην πραγματικότητα. Είναι γενικά πολύπλοκη προσωπικότητα. Την ίδια στιγμή που τη λες αποφασιστική, την βλέπεις να είναι τρομερά αναποφάσιστη. Είναι δυναμική και ετοιμόλογη πράγμα που την κάνει επικίνδυνη ως αντίπαλο σε λογομαχία.  Η γυναικεία φιλία θα την παρέχει όλα αυτά που της στέρησε ο γάμος της. Μια ζωή στηριγμένη σε αληθινές βάσεις!

Μέσα από ένα ταξίδι μέσα από έξι διαφορετικά γυναικεία προφίλ καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες είναι υπερβολικά περίπλοκα όντα! Μπορούν να παρουσιάσουν πολύ έντονες εναλλαγές και σκαμπανεβάσματα, ενώ σπάνια μπορείς να καταλάβεις τι σκέφτονται. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία τους και ο λόγος που γίνονται πολύ καλοί πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες!

Για να κλείσουμε εύθυμα, θα χρησιμοποιήσω ένα ρητό του Freddie Mercury που λέει: “Οι γυναίκες είναι σαν πίνακες μοντέρνας τέχνης. Δεν μπορείς να τις απολαύσεις εάν προσπαθήσεις να τις κατανοήσεις”

Υ.Γ. Στο παρακάτω link θα βρείτε τη σελίδα της Βικιπαίδειας στην οποία αναφέρεται τι εστί κέρλινγκ! 😉

wikipedia.org/wiki/Κέρλινγκ

 

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

7 Σειρές από την Αυστραλία που δεν ξέρατε και θα σας εκπλήξουν!

Είχατε ποτέ την περιέργεια τι σειρές μπορεί να παράγει η Αυστραλία; Εννοώ ότι η παράδοση της Αυστραλίας είναι να βγάζει ...