Home / THINKDROPS / ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / Οι 15 άχρηστες πληροφορίες της Κυριακής #4

Οι 15 άχρηστες πληροφορίες της Κυριακής #4

Άχρηστες πληροφορίες, μέρος τέταρτο

1) Αντί για χορτοκοπτικά μηχανήματα η Google νοικιάζει κοπάδια από κατσίκες και πρόβατα για να κόβουν το γκαζόν στους κήπους των γραφείων της

2) Όταν γινόμαστε κομμάτια από το ποτό και την άλλη μέρα δεν θυμόμαστε τίποτα από το προηγούμενο βράδυ, δεν είναι γιατί τα ξεχάσαμε λόγω ποτού αλλά γιατί ο εγκέφαλός μας ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν κατέγραφε τίποτα εξ αρχής.

3) Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι είχαν βασίσει τα μαθηματικά τους όχι σε πολλαπλάσια του 10 αλλά σε πολλαπλάσια του 60. Αυτός είναι ο λόγος που ένα λεπτό έχει 60 δευτερόλεπτα και σε έναν κύκλο υπάρχουν 360 μοίρες.

4) Η Nintendo έχει τόσα πολλά λεφτά στην άκρη που θα μπορούσε κάθε χρόνο να χάνει 250 εκατομμύρια και τα ταμεία της να μην αδειάσουν πριν το 2052.

5) Στην Ιαπωνία είναι παράνομος ο χορός στα νυχτερινά μαγαζιά μετά τις 12 το βράδυ.

6) Αυτή είναι η μικρότερη κλειδαριά του κόσμου. Έχει 3 χιλιοστά ύψος, περιφέρεια ενός εκατοστού και ζυγίζει 41 γραμμάρια.

_c_A4bRas3JymHyUyDYYhBxFPlanCmy-QhelAOHIJUDVPjaNzjqHOuIAncaMke2dxqsHwVxN7vAf2pLOdxN25ZL2HD2Bi4h2sj8mcbtXucffKw=

7) Στη Βόρεια Κορέα οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να διαλέξουν ένα από τα 25 κουρέματα που έχει εγκρίνει το κράτος.

8) Στη θάλασσα αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια ναυάγια πλοίων, των οποίων η αξία σε θησαυρούς και χρυσό φτάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια.

9) Μελέτη του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν το 2012 έδειξε πως άτομα των οποίων η προσοχή αποσπάται εύκολα, έχουν καλύτερη μνήμη και υψηλότερη ευφυΐα.

10) Το πιο ακριβό πράγμα που έχει φτιάξει ποτέ ο άνθρωπος είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Το κόστος του αυτή τη στιγμή είναι 160 δισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνεται κάθε φορά που ένα καινούργιο μηχάνημα προστίθεται στον Σταθμό.

International_Space_Station_after_undocking_of_STS-132

11) 68% των ανθρώπων νιώθουν δονήσεις “φάντασμα”. Πιστεύουν ότι το κινητό τους δονείται λόγω κάποιας κλήσης, ειδοποίησης ή μηνύματος που ποτέ δεν υπήρξε.

12) Στη Βόρεια Κορέα το έτος δεν είναι το 2015 αλλά το 105. Ο λόγος είναι πως το ημερολόγιο αυτής της πολύ λογικής χώρας ξεκινά από τη γέννηση του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του τωρινού ηγέτη της.

13) Στην Αρμενία όλα τα παιδιά διδάσκονται σκάκι στο σχολείο.

14) Άμμος από την έρημο Σαχάρα, παρασύρεται κάθε χρόνο από τους ανέμους μέχρι το δάσος του Αμαζονίου, όπου και αναπληρώνει τα συστατικά του εδάφους.

15) Το 1976 οι γιατροί διέγνωσαν τον Σταμάτη Μωραΐτη με καρκίνο του πνεύμονα και του έδιναν 6-9 μήνες ζωής. Δέκα χρόνια μετά έψαξε τους ίδιους γιατρούς για να τους πει πως ήταν ακόμα ζωντανός, μόνο που όλοι οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είχαν πλέον πεθάνει. Ο Σταμάτης Μωραΐτης πέθανε σε ηλικία 102 ετών το 2013.

Αν σου άρεσαν οι Άχρηστες Πληροφορίες της Κυριακής, μπορείς να τις βρεις εδώ  εδώ και εδώ.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πόσο ζυγίζει ένα σύννεφο και άλλες 14 άχρηστες πληροφορίες της Κυριακής

1) Η ακριβότερη πινακίδα αυτοκινήτου κοστίζει 14,3 εκατομμύρια δολάρια. Κάτοχός της είναι ένας δισεκατομμυριούχος από το Άμπου Ντάμπι. 2) Κάποιες αρκούδες στη ...