Home / THINKDROPS / ΘΕΑΤΡΟ / ΕΙΔΑΜΕ... / Είδαμε το “Love Kills” στο θέατρο Βικτώρια

Είδαμε το “Love Kills” στο θέατρο Βικτώρια

Μια κωμωδία βραβευμένη και… θανατηφόρα!

Love Kills - Θέατρο Victoria

Βρεθήκαμε στο θέατρο Βικτώρια, για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Θανάση Τσαλταμπάση στο θέατρο με το Love Kills. Πρόκειται για έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Murray Schisgal (βραβευμένος από τους Writers Guild of America, New York Film Critics Circle, National Society of Film Critics and the Los Angeles Film Critics Association και υποψήφιος για Oscar σεναρίου για το “Tootsie”), που ανέβηκε το 1964 και τιμήθηκε με Tony Award.

Το σκηνικό: μια γέφυρα. Κι επάνω της, τρεις άνθρωποι: Ο Χάρι (Νίκος Φιλημέγκας), με την κατεστραμμένη παιδική ηλικία, που θέλει να αυτοκτονήσει. Ο Μιλτ (Σωτήρης Δούβρης), επιτυχημένος επαγγελματίας και παλιός συμφοιτητής του Χάρι, που θέλει να χωρίσει. Και η Έλεν (Αγοραστή Αρβανίτη), απογοητευμένη σύζυγος του Μιλτ, που θέλει να αγαπηθεί.

Οι τρεις τους θα εμπλακούν σε μια ιστορία που περιλαμβάνει ενθουσιασμό, έρωτα, απογοήτευση, εκπλήξεις και… ανατροπές!

Μια παράσταση που δε σε αφήνει ούτε δευτερόλεπτο να αφαιρεθείς! Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έχει προσδώσει στο Love Kills (σημ.: ο αυθεντικός τίτλος του έργου είναι Luv) μια ζωηρή σβελτάδα που, σε συνδυασμό με τους φωτισμούς του Βαγγέλη Κάνδια, σε τραβάει για τα καλά στην υπόθεσή του.

Εξαιρετικοί οι ηθοποιοί, σε διαρκή κίνηση και συνεχείς εκφραστικές αλλαγές που χαρίζουν στο κοινό άλλοτε μειδιάματα και άλλοτε άπλετο, αυθόρμητο γέλιο. Μα ίσως, τελικά, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε προκαλούν να αναγνωρίζεις διαρκώς στους 3 χαρακτήρες στοιχεία και του δικού σου εαυτού.

Το λιτό σκηνικό όχι μόνο δεν ενοχλεί κανέναν, αλλά αντιθέτως είναι όσο απλό χρειάζεται, προκειμένου να συγκεντρωθείς στους χαρακτήρες και να καταλήξεις σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως: Τελικά, μήπως είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε και δεν το ξέρουμε; Κι αν όχι, τι χρειαζόμαστε για να ευτυχήσουμε; Μας αρκεί να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας, ακόμη κι αν ξεχνάμε τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντί του; Μας αρκεί μια καλή δουλειά και μια επιτυχημένη πορεία για να νιώθουμε καλά;

Αναζητήστε τις απαντήσεις, στο θέατρο Βικτώρια, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00!

Love Kills - Θέατρο Victoria

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ως Κωμωδία χαρακτηρίζεται ένα θεατρικό έργο που στόχο, από τη γραφή του κιόλας, έχει να προκαλέσει γέλιο και ευφρόσυνα συναισθήματα μέσω ενός θέματος με χιουμοριστική βάση.

Αυτός βέβαια είναι ένας πολύ “πρώτος” διαχωρισμός γιατί και η ίδια η κωμωδία χωρίζεται σε πολλά είδη (μαύρη κωμωδία, σάτιρα, φάρσα, παραλόγου, κωμωδία χαρακτήρων, καταστάσεων, σουρρεάλ και πολλά άλλα), αλλά και το κάθε έργο αποτελεί και μια ειδική περίπτωση απο μόνο του πολλές φορές.

Στη τελευταία κατηγορία εντάσσω αυτό το ιδιαίτερο έργο του Μάρεϋ Σισγκάλ.

Ένα έργο που εμφανώς ανήκει στη μεγάλη κατηγορία της κωμωδίας, αλλά απ’ την άλλη έχει ενα τόσο ξεχωριστό ύφος που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι συγκεκριμένο.

Στο δικό μας ανέβασμα, σκοπός είναι να βγει όλο το χιούμορ του έργου χωρίς να αγχώνουμε τους εαυτούς μας και το θεατή να γελάσει και παράλληλα να αναδείξουμε και τις δραματικές εως τραγικές πτυχές των ηρώων, κλείνοντας πάντα το μάτι οτι βλέπουμε θέατρο, αφήνοντας έτσι τη φαντασία του θεατή ελεύθερη και όχι εγκλωβισμένη σε συγκεκριμένες εικόνες και συμπεριφορές.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ντόρη Μάντζαρη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Σκηνικά / κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Χρύσα Τσαλταμπάση, Έκτορας Τσολάκης
Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας
Παίζουν: Αγοραστή Αρβανίτη, Σωτήρης Δούβρης, Νίκος Φιλημέγκας
Illustrator: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Love Kills - Θέατρο ΒικτώριαINFO

ΘΕΑΤΡΟ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, Μαγνησίας 5 και 3ης  Σεπτεμβρίου 119

Πρεμιέρα: Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015
Μέρες & ώρες: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (προπώληση), 8 ευρώ (φοιτητικό / συνταξιούχων), 5 ευρώ (ανέργων)
Προπώληση: viva.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 210-8233125/6972964339
www.theatrovictoria.gr

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Είδαμε τον “Βουρκόλακα” στο Εργοτάξιον

Μια εντυπωσιακή και σύγχρονη εκδοχή του θεατρικού έργου «Βουρκόλακας» παρουσιάζει στο Εργοτάξιον η θεατρική ομάδα ΑΥΤΗ και ΑΥΤΟΙ Ο «Βουρκόλακας» ...