Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης

Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης

Υλικά

3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
4-5 κλωστούλες κρόκο Κοζάνης
30 γρ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης
3 κ.σ. σταφίδες ξανθές
κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Προσθέστε το ρύζι και το αλάτι και σιγοβράστε για 10′. Προσθέστε το γάλα ζεστό, τη ζάχαρη και τον κρόκο. Συνεχίστε το βράσιμο ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Διαλύστε σε λίγο κρύο νερό το κορν φλάουρ και προσθέστε το στην κατσαρόλα ανακατελυοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέστε τα φυστίκια και τις σταφίδες και μοιράστε το σε ατομικά μπολ και σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...