Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μους Gianduja



Μους Gianduja



Μους Gianduja

Υλικά

250 γρ. Σοκολάτα Gianduja
110 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. Γλυκόζη
2,5 γρ. ζελατίνη

 σε φύλλο

Διαδικασία

Βάλτε σε κρύο νερό το φύλλο ζελατίνης να μαλακώσει. Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη γλυκόζη και προσθέστε το φύλλο ζελατίνης, στραγγισμένο από το νερό. Ρίξτε το ζεστό γάλα επάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα και μετά από λίγα λεπτά ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και προσθέστε τη σοκολάτα.

Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης και σερβίρετε τη μους σε ποτήρια.

Διακοσμήστε με ξύσματα σοκολάτας.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...