Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / 
Cheesecake σοκολάτα


Cheesecake σοκολάτα

Υλικά



Για την κρέμα

200 γρ. κουβερτούρα 55%
220 ml γάλα
300 ml φρέσκο τυρί κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανιλλίνη
100 γρ. βατόμουρα
Ξύσματα σοκολάτας

Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα σοκολάτας, περασμένα στον επεξεργαστή τροφίμων
75 γρ. βούτυρο, ανάλατο

Διαδικασία




Για την κρέμα

Ζεστάνετε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε την κουβερτούρα. Ανακατέψτε καλά ώστε να έχετε μια λεία κρέμα.

Σε ενα μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τη βανιλλίνη με ενα συρμα ώστε να έχετε μια αφράτη κρέμα. Αναμείξτε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του τυριού με απαλές κινήσεις και αφήστε τη στην άκρη.

Για τη βάση


Τοποθετήστε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και βάλτε το βούτυρο να λιώσει. Αδειάστε το λιωμένο βούτυρο στα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Αδειάστε το μπισκότο σε ένα τσέρκι και πιέστε το ώστε να σχηματίσετε μια βάση περίπου 1 εκ. 
και αδειάστε την κρέμα επάνω στο μπισκότο.

Τοποθετήστε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε με τα raspberries και τα ξύσματα σοκολάτας.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...