Home / THINKDROPS / ΜΟΥΣΙΚΗ / Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra: Ήμασταν εκεί!

Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra: Ήμασταν εκεί!

Για μαχητές του φωτός, για υποκινητές της αλήθειας, για μάγους και τους περιπετειώδεις, για αυτούς που έχουν πίστη για το μέλλον, για αυτούς που υπηρετούν την αλήθεια και όλους όσους απλά γουστάρουν ένα νέο είδος feel good μουσικής.

5 Μαρτίου και η βροχερή Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον Shawn Lee και την Ορχήστρα Πινγκ Πονγκ του σε μια φοβερή συναυλία που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ανοίγοντας με το Bad Feeling και συνεχίζοντας με το Laurel Canyon, ο Shawn δημιούργησε αμέσως ένα ζεστό κλίμα στην ατμόσφαιρα, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που παίζει στην Ελλάδα (και ελπίζουμε όχι η τελευταία) και πως… ξέχασε την λίστα με τα τραγούδια του στο καμαρίνι! Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως παρότι ο καιρός θύμιζε… Λονδίνο, δεν πτοήθηκαν σαν συγκρότημα και απόλαυσαν το υπέροχο φαγητό της πόλης!

shawn lee

Συνεχίζοντας με το El Duce. το Mary Jane και το Spread the Jam, το κλίμα έγινε πιο χορευτικό καθώς κιθαρίστας και μπασίστας τζάμαραν μεταξύ τους με όλο τους το είναι, ενώ τα ντραμς και το αρμόνιο συμπλήρωναν το καρέ της επιτυχίας. Ακούγοντας και μόνο ένα τραγούδι, καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται για καταξιωμένους μουσικούς που ξέρουν τι κάνουν και δεν έλειψε ούτε για ένα λεπτό αυτό το αίσθημα ότι ακούς καλή, δουλεμένη, γεμάτη μουσική!

Ο Shawn δεν παρέλειπε να κάνει αστειάκια επί σκηνής, αλλά επιπλέον ήταν και σε πλήρη επαφή με το κοινό, διαδραστικός και διασκεδαστικός με την αμερικάνικη προφορά του (την οποία αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κοινού, μάλλον δύσκολα κατανοούσαμε), γεμάτος ενέργεια και κυρίως, όλο το συγκρότημα ήταν γεμάτο θετικότητα και χαρά, ένα αίσθημα που γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την αίθουσα! Ο μπασίστας δε, δέχτηκε μέχρι και να ποζάρει για τον φακό μας!

Μα είναι να μην τον αγαπήσεις μετά;

Μα είναι να μην τον αγαπήσεις μετά;

Συνεχίζοντας με Stay Away From Me, Bongo Fury και The Rain δεν μας άφησαν στιγμή να χαλαρώσουμε και ο χορός δεν σταματούσε. Χωρίς να καταλάβουμε πώς πέρασε η ώρα φτάσαμε να έχουμε ακούσει από Punjabi Lullaby μέχρι Go Go Go και ήρθε η ώρα για το κομμάτι που, όπως είπε και ο ίδιος, είναι αυτό που ενδεχομένως να γνωρίζουμε καλύτερα. Kiss the Sky.

Όχι ότι όλα τους τα τραγούδια δεν είναι κομματάρες, αλλά με αυτό υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός καθώς ήταν το πρώτο που άκουσα και ο δρόμος προς το να γνωρίσω αυτό το συγκρότημα καλύτερα. Η αίθουσα, αλλά και το συγκρότημα, φάνηκε να συμφωνεί μαζί μου και έδωσαν ένα 8λεπτο ρεσιτάλ (το οποίο βλέπετε πιο πάνω) που μας μάγεψε, μας έστειλε, μας ταξίδεψε, μας έστειλε πίσω στην παιδική μας ηλικία! 

Έπειτα, με περισσό νάζι, εγκατέλειψαν την σκηνή, μόνο για να επιστρέψουν δριμύτεροι, για 4 (!!!) ακόμη τραγούδια! Με κάθε κάλεσμα, επέστρεφαν στην σκηνή, σαν μέγιστοι θεατράνθρωποι και γι’ αυτό, μόνο να τους αγαπήσεις μπορείς! Μας έπαιξαν δύο cover, το Clint Eastwood από Gorillaz και το Come Together από Beatles. Και για το τέλος, τζάμαραν με το In a Hurry και το Brooklyn!

Φυσικά η βραδιά δεν τελείωσε εκεί, αφού μετά βγήκαν έξω, κατέβηκαν από τη σκηνή, μίλησαν με το κοινό, υπέγραψαν τα πάντα και είχα δίσκους και CDs στην διάθεση μας, για όποιον ήθελε να αγοράσει!

Οι Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra θα κάνουν ακόμα μια -αξέχαστη σίγουρα- εμφάνιση στην Αθήνα, στις 7 Μαρτίου στο Six Dogs. Μην διανοηθείτε να την χάσετε!

Λίστα Τραγουδιών

1. Bad Feeling

2. Laurel Canyon

3. El Duce

4. Mary Jane

5. Spread the Jam

6. Stay away from me

7. Bongo Fury

8. The Rain

9. Punjabi Lullaby

10. Fade up

11. Happiness

12. Throwing Shadows at the Wall

13. Sammy’s Theme

14. San Diego

15. Go go go

16. Clint Eastwood

17. Come Together

18. In a Hurry

19. Brooklyn

Gallery

shawn lee thessaloniki shawn lee thessaloniki shawn lee thessaloniki shawn lee thessaloniki shawn lee thessaloniki shawn lee thessaloniki shawn lee thessaloniki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Joy Division - Unknown Pleasures

Joy Division – “Unknown Pleasures”: Η ιστορία ενός εξωφύλλου που έγινε σύμβολο

Το album Unknown Pleasures του 1979 κυκλοφόρησε με ένα πολύ ιδιαίτερο εξώφυλλο, που έμελλε να καταστεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στην ιστορία της μουσικής.