Home / THINKDROPS / CINEMA / Σε τρία καρέ: Μάρτιος [pt. 2]

Σε τρία καρέ: Μάρτιος [pt. 2]

Την προηγούμενη φορά δώσαμε το βήμα στις κυρίες, αυτήν όμως θα το πάμε ανάποδα.

Σκληροί, μοιραίοι, έξυπνοι κι επικίνδυνοι (σαν εμένα δηλαδή), οι κύριοι αυτής της εβδομάδας κυριαρχούν στα Τρία Καρέ:

No Good Deed

Figurehead_2015-03B_A

Ένας κατάδικος (Idris Elba) αποδρά από τις φυλακές τη στιγμή που απορρίπτεται η αίτηση αναστολής του. Το επόμενο βράδυ, προσποιούμενος έναν περαστικό που έπαθε ατύχημα, θα εισβάλει στο σπίτι της ανυποψίαστης Terry (Taraji P. Henson) προκαλώντας τρόμο στην ίδια και την οικογένειά της.

Τον Idris Elba τον ξέρεις αρκετά καλά ώστε να γνωρίζεις πόσο ικανός είναι στους ρόλους που υποδύεται. Γνωρίζεις όμως, παράλληλα, ότι οι επιλογές του δεν είναι πάντα οι καλύτερες.

Στο θρίλερ του Sam Miller καταφέρνει να πείσει στο προφίλ του δολοφόνου γυναικών και να δέσει σε μια ιστορία που έχει ανατροπές και εκπλήξεις στον επίλογό της. Συνολικά, όμως, η ταινία παραμένει στη σφαίρα του όχι ιδιαίτερου.

Θα δεις ένα συμπαθητικό story με έναν πρωταγωνιστή που του αξίζει κάτι καλύτερο, χωρίς να σου αφήσει τίποτα αξιομνημόνευτο για την επόμενη μέρα.

The Drop

Figurehead_2015-03B_B

Τα ξαδέλφια Bob (Tom Hardy) και Marv (James Gandolfini) έχουν ένα μπαρ, στο οποίο η ρώσικη μαφία κάνει τις “καταθέσεις” της κάποιες φορές μέσα στο μήνα. Όταν πέφτουν θύματα ληστείας την ημέρα μιας τέτοιας παράδοσης χρημάτων, θα πρέπει να καταφύγουν σε ανορθόδοξες μεθόδους για να καταφέρουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα, αλλά κυρίως να έρθουν αντιμέτωποι με το ίδιο τους το παρελθόν.

Άλλη μια από τις ταινίες που διεκδικούν τον τίτλο της “τελευταίας ταινίας του James Gandolfini”, αυτή τη φορά σε έναν ρόλο αρκετά κοντά σε όσα τον έχουμε συνηθίσει κι αγαπήσει.

Πέρα από το σενάριο και το πώς αυτό εξελίσσεται, και πέρα από τις όποιες αποκαλύψεις παραμένουν κρυφές μέχρι το τέλος της ιστορίας, αυτό που έχει στηθεί αριστουργηματικά στο The Drop είναι μια αποπνικτική αίσθηση σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, κάτι που περιμένεις ότι θα γίνει από στιγμή σε στιγμή.

Hardy και Gandolfini κάνουν έναν πολύ δυνατό συνδυασμό, κρατώντας –άλλος πολύ, άλλος λιγότερο– κλειστά τα χαρτιά των χαρακτήρων που υποδύονται. Με άλλα λόγια, δες το ASAP.

A Walk Among the Tombstones

Figurehead_2015-03B_C

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ (Liam Neeson) θα αναλάβει μια υπόθεση, που αφορά την απαγωγή και τον φόνο της γυναίκας ενός εμπόρου ναρκωτικών. Στην πορεία της έρευνας θα διαπιστώσει ότι παρόμοιες υποθέσεις έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και όλες αφορούν εμπόρους ναρκωτικών, που χάνουν τις γυναίκες τους από μια αρρωστημένη συμμορία.

Ο πάντα σκληρός και ατσαλάκωτος Liam Neeson αυτή τη φορά ρίχνει τον πήχυ του macho σε κάτι πολύ πιο προσγειωμένο.

Ο Matt Scudder που υποδύεται είναι ένας έξυπνος πρώην αστυνομικός, ο οποίος πρέπει να βρει την άκρη του νήματος σε αυτές τις υποθέσεις απαγωγών. Η ιστορία δεν αφήνει πολλές εκπλήξεις, καθώς από νωρίς αποκαλύπτει τι ακριβώς συμβαίνει.

Αυτό δε σημαίνει ότι χάνει και το ενδιαφέρον της η ταινία, καθώς αυτό που μένει είναι να καταφέρει να πιάσει τους ενόχους και να επιστρέψει τα θύματα εκεί που πρέπει.

Αρκετά καλοστημένο, αλλά χωρίς να καταφέρνει να κάνει το ένα βήμα παραπέρα στο κομμάτι του εντυπωσιασμού. Σίγουρα αξίζει τον χρόνο σου, αλλά όχι αν έχεις στο μυαλό σου κάτι παρόμοιο με το Taken.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας, σας αφήνω με την παρέα των παραπάνω πρωταγωνιστών. Until then, keep watching!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Μαθήματα Κινηματογράφου με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Eντατικός Τρίμηνος Κύκλος | Μάρτιος – Μάιος 2020 Τα μαθήματα κινηματογράφου είναι ακριβά; Απαιτούνται πολλά χρόνια σπουδών; Είναι μόνο θεωρητικά; Απαιτούν ...