Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / The Last Man on Earth ή μόλις βρήκες την νέα σου σειρά

The Last Man on Earth ή μόλις βρήκες την νέα σου σειρά

“The whole world is a parking spot.”

Μετά από έναν φρικτό ιό που ξεσπά στην Γη, ο Phil Miller είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη. Στην αρχή, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και γυρνάει όλες τις ΗΠΑ ψάχνοντας για επιζώντες. Μετά από μήνες προσπάθειας και αναζήτησης, έχοντας αφήσει παντού πινακίδες “Alive in Tucson”, γυρνάει πίσω στο σπίτι του, στο Tucson, και εγκαταλείπει κάθε ελπίδα. Μέσα σε ένα χρόνο καταλήγει κάπως έτσι…

Έλα, παραδέξου το, ζηλεύεις.

Έλα, παραδέξου το, ζηλεύεις.

Η λεγόμενη margarita pool δεν έχει περιορισμούς, όπως μας ενημερώνει ο Phil, τον οποίο υποδύεται ο υποτιμημένος και ιδιοφυής Will Forte. Ο Forte υπογράφει και το σενάριο το οποίο θα αποκαλούσαμε dramedy, καθώς καταπιάνεται με ένα ζοφερό θέμα και του αλλάζει τα φώτα. 

So, this is my toilet pool and here’s my garbage tool and, uh, this is my margarita pool.”

“You swim in that?”

“Eh, I swim in it, I drink out of it, there’s really no wrong way to use a margarita pool, you know what I mean?”

Δυστυχώς το μαρτύριο του Phil δεν κρατάει πολύ και σύντομα τον βρίσκει η μοναδική Carol (Kristen Schaal). Η γνωστή Hazel του 30 Rock, υποδύεται την λογική και την… παράνοια προσωποποιημένη. Η Carol είναι μια γυναίκα που πήγε σε Καθολικό κολέγιο και διορθώνει την γραμματική του Phil με την πρώτη ευκαιρία. Τον αναγκάζει να σταματάει στα STOP παρότι είναι οι μόνοι δύο κάτοικοι της πόλης. Και βρίσκονται στο ίδιο αμάξι. Του απαγορεύει να παρκάρει σε θέση αναπήρων. Και γενικά, παίρνει ένα οριακά τρελό τύπο και τον σπρώχνει στον γκρεμό.

"Τρελός; Εγώ; Ζαμέ!"

“Τρελός; Εγώ; Ζαμέ!”

Γιατί να την δεις;

Οκ, η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά τον τίτλο, απογοητεύει καθώς σχεδόν αμέσως εισάγεται και δεύτερος χαρακτήρας στην σειρά. Θα περίμενε κανείς να δει περισσότερο την μοναξιά, ή τις ατέλειωτες δυνατότητες που έχει κάποιος που ζει μόνος του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Παρόλα αυτά, η κωμική πλευρά της σειράς δεν πέφτει έξω στην μοντέρνα περιγραφή ενός ανθρώπου που έχει χάσει τα πάντα, μαζί και την ανάγκη για κανόνες που κρατάνε μια κοινωνία ενωμένη. Δείχνει όμως πως αν απαρνηθείς όλους τους κοινωνικούς θεσμούς, γρήγορα ξεπέφτεις προς την έλλειψη σκοπού και αιτίας για ζωή. Όντας ο τελευταίος επιζών μιας καθαρά ναρκισσιστικής γενιάς, o Phil αντικατοπτρίζει όλους εμάς. 

Στον αντίποδα, η Carol είναι η φωνούλα που μας λέει “μην τα εγκαταλείπεις όλα ακόμα! Το νόημα το φτιάχνεις εσύ!” Και όλα αυτά μας τα περνάει μέσα από χυδαίο χιούμορ και εξωφρενικές, ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Η απελπισία του μας διασκεδάζει. Και μας θυμίζει και λίγο τον εαυτό μας.

Για την ώρα είναι στο τέταρτο επεισόδιο. Δοκίμασε και δεν θα χάσεις!

https://www.youtube.com/watch?v=XRhdODRWz1I

Rate this post
“The whole world is a parking spot.” Μετά από έναν φρικτό ιό που ξεσπά στην Γη, ο Phil Miller είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη. Στην αρχή, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και γυρνάει όλες τις ΗΠΑ ψάχνοντας για επιζώντες. Μετά από μήνες προσπάθειας και αναζήτησης, έχοντας αφήσει παντού πινακίδες "Alive in Tucson", γυρνάει πίσω στο σπίτι του, στο Tucson, και εγκαταλείπει κάθε ελπίδα. Μέσα σε ένα χρόνο καταλήγει κάπως έτσι... Η λεγόμενη margarita pool δεν έχει περιορισμούς, όπως μας ενημερώνει ο Phil, τον οποίο υποδύεται ο υποτιμημένος και ιδιοφυής Will Forte. Ο…

Review Overview

Με δυο λόγια

Summary : Όταν ξεσπά ένας φρικτός ιός, ο Phil Miller είναι ο τελευταίος άνθρωπος επί γης. Και η τρέλα αρχίζει!

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...