Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Stromboli με μανιτάρια και βασιλικό

Stromboli με μανιτάρια και βασιλικό

Υλικά

1 δόση ζύμη για πίτσα
100 γρ. προσούτο
150 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο
4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 αυγό, χτυπημένο
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία

Φτιάξτε το ρολό. Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας σας και απλώστε τη ζύμη της πίτσας. Αφήστε 5 εκ. κενό στη ζύμη από όλες τις πλευρές και απλώστε στη σειρά το προσούτο στη μια στενή πλευρά της. Συνεχίστε με τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα, το βασιλικό και τα μανιτάρια που έχετε αλατίσει.

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε με ένα πιρούνι το αυγό. Με ένα πινέλο, αλείψτε με το αυγό τα 5 εκ. ζύμης που αφήσατε κενό περιμετρικά. Ξεκινήστε να τυλίγετε το ρολό από την πλευρά που βάλατε το προσούτο. Διπλώστε προς τα μέσα τα πλαϊνά και ρολάρετε απαλά μέχρι την άλλη άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετήστε το ρολό σε μια λαμαρίνα φούρνου που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείψτε την επιφάνειά του με λίγο αυγό. Πασπαλίστε το με το θαλασσινό αλάτι και ψήστε το στους 180°C στον αέρα για περίπου 40′.

Αποσύρετε από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μεταφέρετε το ρολό σε μια μακρόστενη πιατέλα. Κόψτε σε ροδέλες και σερβίρετε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κουραμπιέδες

Αφράτοι και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Τι κι αν οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές, εν μέσω πανδημίας; Μπορείς πάντα ...