Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μάφιν με ταχίνι

Μάφιν με ταχίνι

Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 80ml ταχίνι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160ml χυμό πορτοκάλι
  • 30ml κονιάκ
  • 5 γρ. κανέλα
  • 70 γρ. καρύδια και αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο σους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Βάλτε τις ειδικές χάρτινες θήκες μέσα στις θήκες της φόρμας για μάφιν.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε καλά με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα το ταχίνι και το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και την κανέλα. Σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε το υγρό μείγμα. Ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς αλλά όχι πολύ γιατί δεν θα αφρατέψουν και προσθέστε τα και αυτά στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μοιράστε το στις θήκες της φόρμας και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα για 30΄. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...