Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τάρτα με λάιμ

Τάρτα με λάιμ

Υλικά

Για τη βάση
80 γρ. βούτυρο ανάλατο
30 γρ. μέλι
225 γρ. μπισκότα digestive

Για την κρέμα
250 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
Χυμό και ξύσμα από 5 λάιμ

Διαδικασία

Φτιάξτε τη βάση

Σε 1 μικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και η ζάχαρη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθεί το μίγμα. Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, ρίξτε τα στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε ξανά. Βάλτε σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 20 εκ. τα τριμμένα μπισκότα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 20’.

Φτιάξτε την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6’, μέχρι να έχετε με πυκνή και αφράτη κρέμα . Βγάλτε από το ψυγείο τη μπισκοτένια βάση και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώστε προσεκτικά την κρέμα στην επιφάνεια της βάσης. Βάλτε στο ψυγείο την τάρτα να παγώσει για 4 ώρες.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...