Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σαρλότ με ανανά

Σαρλότ με ανανά

Υλικά

20 μπισκότα σαβουαγιάρ
1 ανανά φρέσκο
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Για τη μους γιαουρτιού

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά)
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
5 φύλλα ζελατίνης (25 γρ.)
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 2 λάιμ, ακέρωτα
2 βανίλιες σε σκόνη
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

Διαδικασία

Φτιάξτε τη μους γιαουρτιού. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε τα 200ml κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση προσθέστε τα φύλλα της ζελατίνης –αφού τα στραγγίσετε πολύ καλά με τα χέρια σας– και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε με μια σπάτουλα σιλικόνης το γιαούρτι με το μείγμα της ζεστής κρέμας γάλακτος και το ξύσμα του λάιμ, μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τη σαντιγί και συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί.

Μοντάρετε το γλυκό. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τον ανανά. Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα σουρώστε το σιρόπι και ψιλοκόψτε τον ανανά. Ντύστε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για σαρλότ ύψους 15 εκ. με τα μπισκότα σαβουαγιάρ. Αδειάστε τη μισή μους γιαουρτιού και σκορπίστε από πάνω τον μισό ανανά. Με ένα κουταλάκι πιέστε ελαφρά τον ανανά, ώστε να μπει μέσα στη μους. Βάλτε από πάνω μια στρώση από μπισκότα και τελειώστε με τον υπόλοιπο ανανά και την υπόλοιπη μους. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει καλά.

Βγάλτε τη φόρμα από το ψυγείο, ζεστάνετέ τη λίγο περιμετρικά με τα χέρια σας και ξεφορμάρετε το γλυκό, αναποδογυρίζοντάς το σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε με τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι

Σπετζοφάι, σπετσοφάι ή σπεντζοφάι – όπως και να το πεις, σωστό θα είναι! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να απολαύσεις ...