Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σοκολατένιο μωσαϊκό

Σοκολατένιο μωσαϊκό

Υλικά

275 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 75% περιεκτικότητα σε κακάο (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
120 γρ. μέλι
30 ml σκούρο ρούμι
175 γρ. μπισκότα πτι μπερ
25 γρ. δημητριακά με ρύζι
80 γρ. καρύδια τριμμένα
150 γρ. κεράσια γλασέ χοντροκομμένα
25 γρ. σοκολάτα λευκή για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κουβερτούρας, προσθέστε το βούτυρο, το μέλι και το ρούμι και αφήστε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Σβήστε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατέψτε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.

Σπάστε στο μπλέντερ τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Προσθέστε τα μέσα στο μείγμα μαζί με τα δημητριακά και τα κομμάτια από τα κεράσια γλασέ και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένοι μείγμα.

Αδειάστε το μείγμα μέσα στη φόρμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.

Βγάλτε το από το ψυγείο. Αναποδογυρίστε το γλυκό σε μια πιατέλα.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...