Home / THINKDROPS / CINEMA / Πρεμιέρα: Tomorrowland

Πρεμιέρα: Tomorrowland

George Clooney, δεν θα γίνεις ποτέ Tom Cruise. Χαίρομαι που δεν προσπάθησες!

Το Tomorrowland είναι μια ταινίας της  Disney, γραμμένη και σκηνοθετημένη για τους φαν της Disney και με marketing Mission Impossible 6. Λογικό να μην πάει καλά ούτε στο box office, ούτε στις κριτικές που λαμβάνει, οι οποίες με το ζόρι ανεβαίνουν πάνω από τη βάση. Δεν θα δεις μια κακή ταινία, απλά δεν θα δεις αυτό που περιμένεις. Και μάλλον θα ενοχληθείς. Γι’ αυτό ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα.

Η ιστορία είναι πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα: η Χώρα του Αύριο, ένα μαγικό μέρος, σε μια άλλη διάσταση όπου όλα τα σπουδαία μυαλά συναντιούνται για να φτιάξουν το Αύριο, μακριά από πολιτική, ίντριγκες και οικονομικά συμφέροντα. Ακούγεται υπέροχο.

Και εδώ μπαίνουν οι πρωταγωνιστές μας: Ο Frank Walker (George Clooney) είναι βετεράνος της Χώρα του Αύριο, εξόριστος πλέον επειδή… κατασκεύασε μια μηχανή που προβλέπει το τέλος του κόσμου. Δεν προκαλεί το τέλος του κόσμου, απλά το προβλέπει. Γι’ αυτό το λόγο ο Nix (Hugh Laurie), που είναι ο κυβερνήτης της Χώρας του Αύριο (προφανώς, ποιος άλλος καλύτερος από τον Dr House;) τον εξορίζει πίσω στην Γη όπου περιμένει το τέλος του κόσμου, μέχρι να βρεθεί η Casey (Britt Robertson), το παιδί-θαύμα που είναι ξεχωριστή και ρίχνει τις πιθανότητες εξαφάνισης σε 99.9994%, 58 μέρες πριν το τέλος.

Και αυτό είναι πάνω-κάτω το βλέμμα που έχει σε όλη την ταινία.

Και αυτό είναι πάνω-κάτω το βλέμμα που έχει σε όλη την ταινία.

Ναι, αυτή είναι η ιστορία. Στο τρέιλερ Tomorrowland ακούς, αλλά στην ταινία Tomorrowland δε βλέπεις. Αυτό ίσως να ήταν το μόνο πραγματικό σφάλμα της παραγωγής, καθώς υπόσχεται πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορεί να παραδώσει. Οι σκηνές στην Χώρα του Αύριο είναι ελάχιστες και αυτές δεν εκπληρώνουν την υπόσχεση της περιπέτειας. Θυμίζει λίγο το Spy Kids που ως 10χρονη το λάτρεψα, αλλά δε νομίζω πως θα το ξαναέβλεπα τώρα. Το μεγάλο όνομα του George Clooney δεν ταιριάζει στην ταινία και καταμεσής των Avengers, Mad Max, Ex Machina και λοιπά, η ταινία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες ενός διψασμένου για δράση κοινού.

Dr House and Batman to the rescue

Dr House and Batman to the rescue

Παρόλα αυτά, όπως προανέφερα, πρόκειται για ταινία της Disney και απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες, με ηθικό δίδαγμα και χαριτωμένο τέλος. Η ίδια η ταινία είχε την αίσθηση πως έκανε ζέσταμα και στην πορεία βρήκε το ύφος της, ώστε όταν φτάσαμε στο τέλος, θέλαμε να δούμε λίγο παραπάνω από την Χώρα του Αύριο. Η αναμενόμενη προσγείωση δεν έγινε ποτέ όμως. Μεγάλη εξαίρεση ήταν ο εξαιρετικός χαρακτήρας της Athena (Raffey Cassidy) το ανδροειδές στρατολόγησης που κινεί τα νήματα της ταινίας -και ίσως ο μόνος χαρακτήρας που μας φέρνει σε πραγματική επαφή με την Χώρα του Αύριο. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που είναι αφανής στο τρέιλερ. Αυτό την κάνει μια ευχάριστη έκπληξη στην ταινία, όμως την κατευθύνει σε μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που θεωρούσαμε ότι θα πάρει.

Enter: το πραγματικό αστέρι αυτής της ταινίας.

Enter: το πραγματικό αστέρι αυτής της ταινίας.

Επιμένω στις προσδοκίες διότι η διαφημιστική εκστρατεία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αποδοχή (ή και μη) του Tomorrowland. Αν λοιπόν, περιμένεις ένα μεγαθήριο τύπου Days of Future Past, Age of Ultron ή κάτι παρόμοιο, μάλλον θα απογοητευτείς. Αν όμως είσαι μεταξύ 5 – 18, ή έχεις μικρότερα αδέρφια, ή αν είσαι δάσκαλος και ψάχνεις για μια ταινία να δείξεις στους μαθητές σου, τότε θα περάσεις πραγματικά πολύ καλά! Αλλά ακόμα και αν δεν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, θα μπορέσεις να απολαύσεις τα εφέ, την αυθεντική κεντρική ιδέα της ταινίας και το υπερβολικό, έξαλλο στυλ της Χώρας του Αύριο!

George Clooney, δεν θα γίνεις ποτέ Tom Cruise. Χαίρομαι που δεν προσπάθησες! Το Tomorrowland είναι μια ταινίας της  Disney, γραμμένη και σκηνοθετημένη για τους φαν της Disney και με marketing Mission Impossible 6. Λογικό να μην πάει καλά ούτε στο box office, ούτε στις κριτικές που λαμβάνει, οι οποίες με το ζόρι ανεβαίνουν πάνω από τη βάση. Δεν θα δεις μια κακή ταινία, απλά δεν θα δεις αυτό που περιμένεις. Και μάλλον θα ενοχληθείς. Γι' αυτό ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Η ιστορία είναι πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα: η Χώρα του Αύριο, ένα μαγικό μέρος, σε μια…

Review Overview

Με δυο λόγια

Summary : Μια διασκεδαστική ταινία της Disney, με πιο πολύ έμφαση στο μήνυμα και όχι στην δράση, με εκπληκτικά εφέ αλλά ελαφρώς αντικλιματική.

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ο Macaulay Culkin ξαναγυρίζει σκηνές από το «Μόνος στο Σπίτι»

Ο Macaulay Culkin ξαναγυρίζει σκηνές από το «Μόνος στο Σπίτι»

Όσοι μεγαλώσαμε την εποχή που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στη μικρή οθόνη το «Μόνος στο Σπίτι», το ...