Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ρολό μαρέγκας με βερίκοκα

Ρολό μαρέγκας με βερίκοκα

Υλικά

4 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
500 γρ. βερίκοκα φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
25 γρ. αμύγδαλα φιλέ
90 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα φούρνου και αφήστε τη στην άκρη.

Φτιάξτε το ρολό μαρέγκας. Βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν και να έχουν αφράτη υφή. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και γυαλιστερό. Απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίστε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και ψήστε τη μαρέγκα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-20′ ή μέχρι να χρυσίσει. Αποσύρετε από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τοποθετήστε τη μαρέγκα σε μια επιφάνεια εργασίας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πασπαλίστε τη με τη ζάχαρη άχνη και αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να το τυλίξετε.

Φτιάξτε την κρέμα. Βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη σε μεσαία ταχύτητα με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Απλώστε την κρέμα πάνω από τη μαρέγκα και σκορπίστε πάνω τα βερίκοκα κομμένα λεπτές φέτες.

Τυλίξτε ελαφρά τη μαρέγκα σε ρολό με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...