Home / THINKDROPS / ΘΕΑΤΡΟ / Hotel Europa

Hotel Europa

Hotel EuropaΠαράσταση Θεάτρου – Φόρουμ, από την ομάδα του δικτύου TOgether.

Ο Δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Φωνές Ελευθερίας”, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, οργανώνουν εβδομάδα-αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου με καλεσμένο το διεθνές δίκτυο TΟgether και την παράστασή τους Hotel Europa.

Εξερευνώντας τα ιστορικά θεμέλια της παρούσας κρίσης, η παράσταση προσκαλεί το κοινό να αναρωτηθεί με τι θα έμοιαζε ένα διαφορετικό μέλλον για την Ευρώπη. Πρόκειται για την ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας που έχει επηρεαστεί από τη λιτότητα που έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις και την πίεση που δέχεται για περισσότερο κέρδος από τον τραπεζικό τομέα. Το Hotel Europa καλεί το κοινό να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει στη δραματική πλοκή για να διερευνήσει για συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζονται επί σκηνής. Η παράσταση έχει παιχτεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από διακεκριμένους εμψυχωτές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου, μέλη του διεθνούς δικτύου TOgether.

Συντελεστές:
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Bárbara Santos (Βραζιλία/Γερμανία)
Μουσική διεύθυνση: Till Baumann (Γερμανία)
Σχεδιασμός φωτισμού: Άγγελος Γουναράς, διδάσκων στο Παν. Πελοποννήσου, σε συνεργασία με φοιτητές του μαθήματος φωτισμού
Ήχος: Τάσος Μπότσιος
Μουσικός: Filipa Simões (Πορτογαλία)
Παραγωγή: Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ

Ηθοποιοί:
Aleksander Bančić (Κροατία), Alessandro Tolomelli (Ιταλία), Anabela Rodrigues (Πορτογαλία), Antonio Masegosa (Ισπανία), Bastien Viltart (Γαλλία), Christoph Leucht (Γερμανία), Claudia Simone (Βραζιλία/Γαλλία), Giulia Allegrini (Ιταλία), Marijana Peršić (Κροατία), Δημήτρης Αποστολόπουλος (Ελλάδα).

Γλώσσα: Αγγλικά / Ελληνικά

“Hotel Europa, μετά την παράσταση”:
Διεθνές Εργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 18:30-21:30 & Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, 10:00-15:00
Στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου
Διάρκεια: 8 ώρες
(Δαναΐδων και Αντιγόνης Κάτω Χαλάνδρι, ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο)
Στο πλαίσιο της εβδομάδας – αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου οργανώνεται εργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου διάρκειας 8 ωρών. Εμψυχωτές: Bárbara Santos (Βραζιλία/Γερμανία) και οι συντελεστές της παράστασης Hotel Europa: Till Baumann & Christoph Leucht από το Kuringa Centre Βραζιλία/Γερμανία, Anabela Rodrigues & Filipa Simões από την ομάδα GTO LX Πορτογαλία, Marijana Peršić & Aleksander Bančić από το INK Κροατία, Alessandro Tolomelli & Giulia Allegrini από την Krilla ΤDO Ιταλία, Antonio Masegosa από τους Pallapupas Ισπανία/Καταλονία, Claudia Simone & Bastien Viltart από την Pas a Passo Βραζιλία/Γαλλία.

Σε ποιους απευθύνεται: Το  εργαστήριο “Hotel Europa, μετά την παράσταση” απευθύνεται στους θεατές των δύο παραστάσεων του Hotel Europa στο Θέατρο Ρεματιάς (16/6/2015) και στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (17/6/2015), καθώς και στους συμμετέχοντες στο Στρογγυλό τραπέζι-Ανοιχτή Συζήτηση (18/6). Μπορούν επίσης να πάρουν μέρος και καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί ή εμψυχωτές με μικρή εμπειρία στις τεχνικές Θεάτρου του Καταπιεσμένου, καθώς και κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Γλώσσα: Αγγλικά με βοήθεια στη μετάφραση
Κόστος συμμετοχής: 45€ (35€ για μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τα μέλη της Ακτιβιστικής Ομάδας ΘτΚ)
Διαδικασία Αιτήσεων: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κράτηση μπορεί να γίνει με την κατάθεση του ποσού στην Τράπεζα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
– Να καταθέσουν ΕΠΩΝΥΜΑ το αναλογούν ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό “Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση”
ALPHA BANK 202-00-2002-000277 ή IBAN GR73 0140 2020 2020 02002 000277, SORT CODE: CRBAGRAAXXX
– Να συμπληρώσουν ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ (στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr)
Προσοχή: η υποβολή της Φόρμας χωρίς την κατάθεση των χρημάτων δεν αποτελεί κράτηση θέσης. Σε περίπτωση ματαίωσης του Εργαστηρίου τα χρήματα θα επιστραφούν.

INFO:

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Διεύθυνση: Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία Τηλέφωνο: 2106897459

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, ώρες: 21:00

Θέατρο Εμπρός

Διεύθυνση: Ρήγα Παλαμήδου 2 Τηλέφωνο: 2103238990

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, ώρες: 21:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ΊΣΟΝ | Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών

ΊΣΟΝ | Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών

Η ομάδα ΘΕΑΜΑ, η ομάδα ΕΞΙΣ και η ομάδα ARTimeleia, ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Βεκιάρη και η Αννίτα Καπουσίζη ...