Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σορμπέ καρπούζι

Σορμπέ καρπούζι

sormpe-karpouziΥλικά

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ. γλυκόζη
60ml χυμός λάιμ
3 φύλλα φρέσκιας μέντας
1300 γρ. καρπούζι κομμένο σε κομμάτια

Διαδικασία

Ετοιμάστε το σιρόπι. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τον χυμό λάιμ και τα φύλλα μέντας. Τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Κατόπιν βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει για περίπου 20′.

Καθαρίστε και κόψτε το καρπούζι σε κομμάτια. Αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε τα στο μπλέντερ. Πολτοποιήστε τα και στη συνέχεια ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι μέσα στο μπολ με τον πουρέ καρπουζιού, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες ώστε να παγώσει.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...