Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κέικ με Baileys

Κέικ με Baileys

Κέικ με BaileysΥλικά

4 αυγά (200 γρ.)
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
10 γρ. στιγμιαίο καφέ σκόνη
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο λιωμένο κρύο

Για την επικάλυψη

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
40 γρ. ΒAILΕYS

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το βούτυρο. Ανακατέψτε με σύρμα χειρός μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα μέχρι να αφομοιωθεί το βούτυρο.

Αδειάστε το μίγμα σε 1 φόρμα του κέικ αντικολλητική διαστάσεων 22x7x5 και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50-55′.

Ετοιμάστε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της επικάλυψης με σύρμα χειρός, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο.

Αφού ψηθεί, αφήστε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Αλείψτε την επιφάνεια με την επικάλυψη με τη βοήθεια ενός μαχαιριού επάλειψης.

Διατηρήστε στο ψυγείο.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...